sugar design

[FOTO] Alfa Romeo Giulia karavan? Da, ali samo u mašti!

02.08.2021 u 15:39

Bionic
Reading

Bez obzira, čak i kada neki model kao što je to prelijepa Alfa Romeo Gulia, koja vjerojatno nikada neće dobiti svoju karavansku izvedbu lijepo je vidjeti 'što bi bilo kad bi bilo'

Mnogi ljubitelji karavanskog tipa automobila, pogotovo onih iz C i D segmenta, itekako iščekuju lansiranje novih modela. Sjetimo se samo nekih od njih: Peugeot 308 SW ili 508 SW (pogotovo PSE model), Audi A4 Avant ili A6 Avant, Škoda Octavia Combi, Škoda Superb Combi, BMW serije 3 Touring, BMW serije 5 Touring, Opel Insignia Sports Tourer ili VW Arteon Shooting Brake. Doista, izbor je velik, no tržište ipak govori da se potencijalni kupci ovakve izvedbe karoserije sve više okreću SUV vozilima.

Bez obzira, čak i kada neki model kao što je to prelijepa Alfa Romeo Gulia, koja vjerojatno nikada neće dobiti svoju karavansku izvedbu lijepo je vidjeti 'što bi bilo kad bi bilo'. Dakle, iako je ovaj model na priloženim slikama samo predmet dizajnerskog maštanja poznatog automobilskog ilustratora Sugar Design-a, vrijedi pogledati krajnji rezultat.

Za svoju 3D ilustraciju dizajner se oslanjao na Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Ovo je najmoćnija verzija Giulije, a pogoni ju 2,9-litreni V6 motor koji razvija 510 KS. Karoserija je namjerno spuštena, a kotači predimenzionirani za još agresivniji izgled.

  • +4
Alfa Romeo Giulia kao karavan? Izvor: Promo fotografije / Autor: Sugar Design

Karavanske izvedbe su dakako posebno dojmljive zbog svog stražnjeg kraja, jer upravo im njihov prtljažnik daje neverojatan šarm. Kada bi se i dogodilo da Alfa Romeo Giulija dobije svoju karavansku izvedbu, posve je sigurno da bi ova kreacija bila vrlo dobra alternativa i konkurent BMW -u M3 Touring modelu, a čini se i da bi ovaj bavarski karavan uskoro mogao stići na tržište, i da, bit će to prvi karavan M3 u povijesti.

Što se tiče same marke Alfa Romeo, ova je marka u sklopu Stellantisa pozicionirana kao vrhunski proizvođač Stellantisa s DS -om i Lanciom, modeli će se razvijati zajedno, rezultate ovog rada očekujemo vidjeti od 2024. Ne zaboravimo da bi talijanski proizvođač nakon Tonalea mogao lansirati još jedan crossover, Brennero, prije nego što je pojačao elektriku.

Da podsjetimo, nova tvrtka Stellantis je pod svoje skute, između ostalog, prigrlila marke Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Maserati, Dodge, Chrysler te Peugeot, Citroën, DS Automobiles i Opel.