ograničeNA SERIJA

Ducati pokazao 'Diavel for Bentley': Ekskluzivnost, performanse i zanatstvo u remek-djelu na dva kotača

11.12.2023 u 09:48

Bionic
Reading

Ovaj zajednički projekt proizlazi iz toga što su Ducati i Bentley dio Progressive Brand Group Volkswagen grupe, koja također uključuje Audi i Lamborghini

Ducati i Bentley su zajednički najavili novu, ograničenu seriju motocikla koji slavi najbolje od obje ikonske marke: Ducati Diavel for Bentley. Rođen iz suradnje između dva proizvođača, projekt povezuje Ducati i Bentley s vizijom performansi, izrade i ekskluzivnosti. Rezultat je zapanjujuća sinteza tehnologije, stila i performansi koja može natjerati entuzijaste da sanjaju. Motocikl je otkriven javnosti prošli petak na događaju 'fuorisalone' u Art Baselu u Miamiju na Floridi, prekomorskom izdanju najprestižnijeg europskog sajma suvremene umjetnosti.

Na sofisticiranoj tehničkoj bazi visokoučinkovitog i udobnog Diavel V4, Ducati je integrirao karakteristične elemente Bentley Batura – od kojih će Bentley ručno izraditi samo 18 primjeraka – kako bi stvorio motocikl jedinstven u smislu elegancije i dizajna. Diavel za Bentley bit će kreiran u numeriranoj seriji ograničenoj na 500 primjeraka, plus dodatnih 50 još posebnih motocikala 'Ducati Diavel for Bentley Mulliner'. Potonji su rezervirani za kupce Bentleyja, a uključuju personalizaciju i individualnost koja je toliko svojstvena Baturu na kojem se motocikli temelje.

Ducati 'Diavel for Bentley' Izvor: Promo fotografije / Autor: Bentley Motors

Inspiracija – Bentley Batur

Batur je Bentleyjev najsnažniji proizvodni automobil ikada, s twin-turbo W12 motorom od 740 KS. Više od toga, Batur kombinira benchmark Bentleyjevu izradu s isklesanom, mišićavom karoserijom koja definira novi DNK dizajna za Bentley s najavom novog smjera dizajna za marku. Vizualna poruka prenosi veliku snagu i eleganciju, bez razmetanja ili ekscesa. 18 primjeraka Batura individualno je ručno izradio Mulliner, najstariji proizvođač karoserija na svijetu i Bentleyjev interni odjel po narudžbi.

Diavel for Bentley

Centro Stile Ducati, u suradnji s Bentley dizajnerima, stvorio je novi dizajn za ovaj poseban motocikl, crpeći inspiraciju iz Batura od kojeg preuzima linije bočnog pogleda. Scarab zelena boja, sofisticirana i profinjena te bogata metalik nijansama dolazi iz Bentley Mulliner palete i koristi se u cijeloj karoseriji.

Odlučne i agresivne linije Diavela V4 također su temeljito revidirane kroz tehničke komponente: mnoge karakteristične značajke Batura preuzete su u različitim dijelovima motocikla. Kovani naplatci, dizajnirani i stvoreni za ovaj motocikl, podsjećaju na oblike automobila i obojeni su u tamnu titan satensku boju, ostavljajući neke strojno obrađene površine vidljivima.

Bočni usisnici zraka odražavaju dvobojnu prednju masku, jedan od najprepoznatljivijih elemenata Batura. Trokutasti stražnji izvlakači odnose se na odgovarajuće elemente automobila. Prednji blatobran, oplata i gornji pogled na spremnik podsjećaju na rebra na prednjem poklopcu motora, dok stražnji dio jednosjeda, koji se može zamijeniti suvozačevim sjedalom, preuzima mnoge stilske karakteristike od stražnjeg dijela Batura. Mnoge komponente karoserije izrađene su od visokokvalitetnih karbonskih vlakana (branici, poklopac prednjih svjetala, motor, ispušni sustav i poklopci hladnjaka, bočne stranice, stražnji dio).

Vozačevo sjedalo, od crne alcantare, nadahnuto je interijerom automobila, s preciznom izradom koja otkriva crvenu tkaninu koja se nalazi ispod i ista je kao kod Batur sjedala i s logotipom Bentley izvezenim na stražnjoj podlozi. Dvostruki ispušni otvor, zajedno s poklopcem, redizajniran je kako bi bio u skladu s profinjenim linijama motocikla.

Diavel for Bentley Mulliner

Uz 500 primjeraka Diavela for Bentley, Ducati nudi i seriju od samo 50 primjeraka, nazvanu Diavel for Bentley Mulliner. 50 primjeraka motocikala Diavel for Bentley Mulliner bit će dostupno isključivo kupcima Mullinera, koji će kroz izravnu suradnju s dizajnerima Centro Stile Ducati, moći konfigurirati svoj Diavel for Bentley Mulliner s različitim bojama za sjedalo, prednje kočione čeljusti, dijelove i naplatke od karbonskih vlakana. Također će moći odabrati istu boju njihovog automobila za dijelove karoserije ili jednu od onih iz ekskluzivne palete koju je odabrao Mullinerov dizajner za ovu posebnu i vrlo ekskluzivnu seriju.

  • +11
Ducati 'Diavel for Bentley' Izvor: Promo fotografije / Autor: Bentley/Ducati

Posljednji detalji

Diavel for Bentley, kao i svi kolekcionarski Ducatiji, isporučuje se s certifikatom o autentičnosti, suvozačevim sjedalom i zaštitnom navlakom vlakom za motocikl. Naziv modela i proizvodni broj primjerka prikazani su na pločici umetnutoj u poklopac od karbonskih vlakana okomite glave, na desnoj strani motocikla. I armaturna ploča, standardno opremljena navigatorom od skretanja do skretanja, i LED matrica sklopa stražnjih svjetala nude posebnu animaciju pri uključivanju ključa što Diavel for Bentley čini još nepogrešivijim. Konačno, svaki Diavel for Bentley bit će isporučen u ekskluzivnoj personaliziranoj drvenoj kutiji.

Suradnja dvaju proizvođača također je dovela do stvaranja Capsule kolekcije, rezervirane za vlasnike Diavel for Bentleya, koja kupcima omogućuje da upotpune svoj izgled jet kacigom i tehničkom jaknom (dostupnom u muškoj i ženskoj verziji) u ograničenom izdanju, karakterizirano shemom boja koja odražava onu motocikla.

Diavel for Bentley koristi V4 Granturismo motor od 1158 cm³, središnji element njegovog dizajna i ujedno vrlo rafiniran tehnički izbor. Snažan (168 KS) agregat, bogat okretnim momentom ali i iznimno lagan i kompaktan, istovremeno je fluidan i upotrebljiv već od najnižih okretaja. Redoslijed izgaranja Twin Pulse, zajedno s namjenskim ispušnim sustavom, nepogrešivo karakterizira zvuk ispušnih plinova.

Ovaj zajednički projekt proizlazi iz toga što su Ducati i Bentley dio 'Progressive Brand Group' Volkswagen grupe, koja također uključuje Audi i Lamborghini.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'