FRANCUSKI CHIC

DS Automobiles pomaže ponovno otvaranje kultnog pariškog restorana: 'Tour d’Argent' simbol francuske gastronomije

20.09.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Duboko predan gastronomiji, DS Automobiles se udružio s Tour d’Argentom za ponovno otvaranje jednog od najlegendarnijih pariških restorana. Svjetski poznati simbol francuske stručnosti, ovaj restoran već nekoliko stoljeća ugošćuje najveće svjetske zvijezde

Otvoren 1582. godine, s nevjerojatnim pogledom na rijeku Seinu i katedralu Notre-Dame de Paris, restoran Tour d'Argent postao je kultno mjesto za kulinarsku umjetnost u srcu francuske prijestolnice.

Umjetnici, pisci i šefovi država izmjenjuju se kako bi kušali vrlo poznatu Tour d'Argent patku, čiji je recept standardiziran 1890. godine i koja se piprema pred gostima nakon rituala posluživanja po kojem je restoran poznat. Legendarni podrum restorana od gotovo 300.000 boca također je prepoznat kao jedan od najprestižnijih na svijetu. Ovo jedinstveno iskustvo je dio francuske gastronomske povijesti.

Klasificiran s tri zvjezdice od strane Michelinova vodiča prvi put 1933. godine, Tour d'Argent ponovno otvara svoja vrata nakon više od godinu dana radova, pod vodstvom arhitekta Franklina Azzija. Chef Yannick Franques oplemenjuje klasične recepte iz kulinarskog naslijeđa Tour d'Argenta koji čine restoran tako poznatim, a istovremeno nudi nova jela.

Na petom katu Toura, novi apartman dizajniran s najboljim francuskim zanatskim radionicama potiče vas da podijelite povijest mjesta, koja se sastoji od gostoprimstva, kvalitete i ljubaznosti. Inspiriran okusom putovanja i profinjenosti, ovaj apartman za goste nudi iskustvo pariškog stila života koje počinje dolaskom u DS 9 OPÉRA E-TENSE 250, čija je Bleu Midnight ponoćno plava boja nadopunjena potpisom 'TOUR D'ARGENT' i grbom kuće.

DS 9 predstavlja francusko umijeće putovanja, izraz iskustva nacionalnog umijeća življenja koje se širi svijetom. Unutrašnjost, koja predstavlja utjelovljenje elegancije i udobnosti, sa sjedalima od Black Basalt Nappa kožne presvlake za remen za satove, grijana, masirajuća i hlađena, obrubljena središnjim naslonom za ruke i posebnim Lounge naslonima za glavu, predstavlja iznimnu stručnost koju su razvili majstori tapetara DS Automobiles. Udobnost je svetinja, s među ostalim, akustičnim ambijentom podignutim na novu razinu s posebnim tretmanom dizajniranim za suzbijanje vanjske buke i ovjesom kontroliranim kamerom koji čita nesavršenosti na površini ceste.

'Biti povezan s ponovnim rođenjem Tour d'Argenta, najstarijeg restorana u Parizu, simbola gastronomije i žarišta francuske stručnosti, izvor je ponosa za DS Automobiles. Zajedno doprinosimo - svatko u svom području - na utjecaj francuske umjetnosti življenja u cijelom svijetu.' rekao je Olivier François, izvršni direktor DS Automobilesa.