cUv

CUPRA Formentor – jedan posve drugačiji automobil dizajniran za budućnost

04.03.2021 u 11:36

Bionic
Reading

Marka CUPRA službeno nastupa kao samostalna marka u Hrvatskoj uz hit model Formentor koji objedinjuje prednosti vozila s vrhunskim performansama i kvalitete SUV vozila

Automobil je danas nešto bez čega ne možemo zamisliti svoju svakodnevicu. No, pored činjenice da ima funkcionalnu komponentu, tu je i ona estetska. Automobili su tako postali prava mala pokretna umjetnička djela, koja nas sa stilom prevoze do željenih destinacija. Imajući to na umu, tvorci iz SEAT-a dizajnirali su CUPRA Formentor, iznimno atraktivan auto koji je ime dobio po najljepšem i najdivljijem rtu na španjolskom otoku Mallorci, na Balearima. Formentor je pravo utjelovljenje zadivljujućih atributa tog mjesta, od bočnih izbočina koje ističu dinamičnost i osjećaj pokreta, za čiju su inspiraciju poslužile stijene na rtu koje je isklesao vjetar do ekskluzivne nove palete dubokih i zagasitih boja; Petrol Blue Matt, Magnetic Tech Matt i Graphene Grey. Svaka boja ima svoju osobnost, izražava drugačiji stav te odražava istinski identitet CUPRA Formentora.

Formentor je prvi model u povijesti ekskluzivno dizajniran i proizveden za marku CUPRA, a koji je već izazvao veliki interes i pozitivne komentare javnosti. Pravi je magnet za nove kupce koji su u potrazi za ekskluzivnošću, inovativnošću te intuitivnim i dinamičnim doživljajem vožnje. CUPRA Formentor objedinjuje prednosti vozila s vrhunskim performansama i kvalitete SUV vozila. Dvobojna karoserija podsjeća na terensko vozilo, no dizajn Formentora koristi estetsku tehniku kako bi olakšao siluetu vozila. Ovaj vrhunski sportski crossover dostupan je s bogatom ponudom od sjajnih sedam pogonskih sustava, uključujući dvije plug-in hibridne verzije s vrhunskim performansama. Jedinstveni vanjski dizajn CUPRE Formentor savršeno se poklapa s njegovom visokokvalitetnom unutrašnjošću koja pruža osjećaj modernosti i sportske osobnosti ovog fantastičnog automobila.

Formentor se trenutno svim potencijalnim kupcima nudi u varijanti 1.5 TSI 150 KS u opremi Formentor s početnom cijenom već od 215.901 kuna, 1.5 TSI 150 KS DSG u opremi Formentor s početnom cijenom već od 230.902 kuna, te 2.0 TSI 310 KS DSG 4Drive u opremi Veloz s početnom cijenom već od 346.630 kuna. Velika novost je što od veljače svi potencijalni kupci u Hrvatskoj mogu naručiti Formentor 1.4 e-HYBRID DSG od 245 KS u opremi Veloz, s početnom cijenom već od 302.565 kuna.

Tvrtka SEAT objavila je neovisnost marke CUPRA još 2018. godine, a proces potpunog izdvajanja i samostalnog nastupa na tržištu dovršen je tijekom 2020. godine. Tako je s 1. studenim 2020. CUPRA imala svoj službeni samostalni početak i na tržištu Hrvatske. Od tada su modeli marke CUPRA, koja u automobilskom svijetu predstavlja sofisticiranost, performanse, moderan dizajn i drugačiji pristup vožnji, dostupni i za sve potencijalne kupce u Hrvatskoj. Dva momenta koja su obilježila samostalni početak rada marke CUPRA u Hrvatskoj su otvorenje ovlaštene prodajne CUPRA mreže i pokretanje moderne web stranice - www.cupraofficial.hr. No, najvažniji trenutak za marku CUPRA u 2020. svakako je bio lansiranje sportskog crossover modela Formentor čiji se dolazak u Hrvatsku odvio u prosincu.

Za sve detalje o CUPRA modelima u Hrvatskoj, na raspolaganju stoje ovlašteni CUPRA trgovci: Porsche Inter Auto Jankomir Zagreb i Porsche Inter Auto Rijeka.