'PAO' RUČAK

Zmajlović i Holy razgovarali o Nacionalnoj parkovnoj agenciji

20.06.2013 u 22:25

Bionic
Reading

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (SDP) izjavio je večeras za Hinu da je danas na radnom ručku sa svojom prethodnicom i saborskom zastupnicom SDP-a Mirelom Holy razgovarao u vezi Nacionalne parkovne agencije o čemu njih dvoje imaju različita stajališta, te da su se dogovorili da o tome danas neće davati izjave, što je Hini potvrdila i Holy

Zmajlović je večeras uoči dodjele "dm green city" nagrada potvrdio da se sastao s Mirelom Holy.

'Ručak je bio radni i u ugodnoj atmosferi, ali smo se dogovorili da nećemo davati danas nikakve izjave', rekao je ministar Zmajlović, a i Mirela Holy potvrdila je Hini sastanak s ministrom Zmajlovićem rekavši da su imali konstruktivan razgovor, u ugodnoj atmosferi, te da su se dogovorili da neće danas davati izjave.

Naime, Vlada danas nije prihvatila amandman na prijedlog zakona o zaštiti prirode kojim SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy traži osnivanje Nacionalne parkovne agencije. Kako je Holy najavila da će izaći iz SDP-a ako Vlada ne usvoji njezin amandman, Zmajlović je i danas nakon sjednice Vlade ponovio da će u razgovoru s njom, na radnom ručku, iznijeti argumente protiv osnivanja agencije.

'Smatram da jedan argumentirani razgovor može rezultirati i promjenom mišljenja. Ali, na ucjene naprosto ne možemo pristati i ne možemo funkcionirati na principu ucjena', rekao je. Odbacio je ocjenu Mirele Holy da Vlada odbijanjem osnivanja Nacionalne parkovne agencije krši Plan 21.