UKUPNO PET PRIJAVA

Živi zid podnio kaznenu prijavu protiv Prgometova brata za izvlačenje novca iz HEP-a

08.05.2020 u 15:25

Bionic
Reading

Živi zid podnio je u petak kaznenu prijavu protiv petero osoba za koje tvrdi da su izvlačili novac iz Hrvatske elektroprivrede (HEP) među kojima je i Mijo Prgomet, brat predsjednika Skupštine Grada Zagreba Drage Prgometa

Živi zid je precizirao da je zbog namještanja posla očitanja strujnih brojila, pored Mije Prgometa, Državnom odvjetništvu prijavilo i njegovu suprugu Anu Prgomet te trojicu odgovornih osoba iz HEP-a. Riječ je o Jozi Joziću, Nikoli Sulentiću i Antonu Marušiću.

''Prgometova tvrtka Armus je na natječaju ponudila iznimno nisku cijenu za očitavanje brojila poduzetničkim subjektima, a odradila i naplatila samo izdašne stavke iz ugovora tj. očitavanje brojila fizičkih osoba.

Time je dodatno oštećen i HEP jer su očitavanje brojila bili prisiljeni vršiti radnici HEP-a i to u prekovremenim satima. A sve kako bi prikrili štetnost izvršenja ugovora s tvrtkom Armus'', stoji u priopćenju Živog zida.

Ostali ponuditelji su nakon javnog natječaja uputili žalbu, a Upravni sud je presudio njima u korist time dokazujući da su HEP i Armus bili u nelegalnoj gospodarskoj aktivnosti, zaključio je Živi zid.