PREGOVORI S HPB-OM

'Živi zid' branit će Ivu Majoli u slučaju deložacije

10.03.2013 u 19:16

Bionic
Reading

Fran Olujić, odvjetnik trofejne tenisačice Ive Majoli, potvrdio je za Večernji list da je izbornica hrvatske Fed kup reprezentacije u intenzivnim pregovorima s ovrhovoditeljem HPB-om oko javne dražbe za stanove na Trgu bana Jelačića (vlasništvo Ive Majoli, procijenjen na 5,4 milijuna kuna) i u Klovićevoj ulici (vlasništvo Ivine majke Dragice, vrijedan oko dva milijuna kuna)

'Nadamo se da će se dražba obustaviti ili barem odgoditi jer nije u interesu ni jedne ni druge strane da se ti stanovi prodaju ispod njihovih realnih vrijednosti te očekujem pozitivan ishod. To što je Općinski građanski sud u Zagrebu naložio javnu dražbu ne znači da se ta dražba mora i održati', ustvrdio je Olujić za Večernji list.

On uvjerava da nije istina da stanovi obitelji Majoli idu na bubanj zbog kašnjenja u vraćanju kredita podignutih za Ivin teniski centar u Jurjevskoj 65a, ali ne može reći s čime dug HPB-u onda ima veze.

Večernji list neslužbeno doznaje da obitelj Majoli izlaz iz višemilijunskog minusa traži u nalaženju strateškog partnera za upravljanje Centrom u Jurjevskoj, tj. u prodaji trećine posjeda.

Još prije nego što 2006. postala vlasnica Centra, za pravo korištenja tog objekta 2004. godine Iva Majoli platila je 400.000 eura Vinku Hotku, Tuđmanovu prijatelju koji je 2010. godine misteriozno nestao na Vranskom jezeru na otoku Cresu.

U slučaju da se ne pronađe rješenje i da ipak dođe do prodaje stana i deložacije, Ivi je pomoć obećala udruga Živi zid, koja je nedavno od deložacije tijelima svojih aktivista uspjela obraniti obitelj Frlan.