proricanje budućnosti

Žena iz Rovinja žrtva navodnih ljubavnih magova, prevarena za više tisuća eura

15.01.2024 u 13:21

Bionic
Reading

Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare 68-godišnje žene iz Rovinja koja je oštećena za više tisuća eura nakon što je komunicirala s osobama koje navodno imaju sposobnost proricanja, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija

Žena je, naime putem interneta pronašla navodnog 'maga' koji se bavi ljubavnim ritualima te je putem mobilnih aplikacija komunicirala s njime od travnja do listopada 2023. godine. Muškarcu je za usluge savjetovanja putem novčarskih institucija uplaćivala novac sve dok joj se on nije prestao javljati. Koncem prosinca 2023. godine 68-godišnjakinja je putem interneta pronašla i ženu koja se navodno bavi ljubavnim ritualima kojoj je također za usluge savjetovanja putem novčarskih institucija uplaćivala novac sve dok joj se ona nije prestala javljati.

Nakon tog slučaja, oštećena je shvatila da je prevarena za ukupno više tisuća eura te je događaj prijavila policiji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, istarska policija upozorava građane da budu oprezni prilikom pretrage internetskih stranica i komunikacije s osobama koje se predstavljaju pod lažnim imenima.

Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta te koriste razne načine obmane predstavljajući se kao osobe koje navodno imaju sposobnosti izlječivanja, proricanja budućnosti, pronalaska ljubavi ili skidanja uroka, upozoravaju iz policije. Građane pozivaju na oprez, no ukoliko im se dogodi da postanu žrtve prevare to prijave policiji.