‘20 Years High’

Dubiozin rovinjski koncertni spektakl kao savršen uvod u 2024.!

03.01.2024 u 13:48

Bionic
Reading

Za sam ispraćaj 2023. u kojoj su obilježili 20 godina rada Dubioza Kolektiv ponovo je osvojila Istru. Na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja na dočeku organiziranom od strane grada Rovinja i tamošnje turističke zajednice, zajedno je s najvećim bendom naše regije uletilo u novu 2024. godinu!

Nakon rasprodanog koncerta u pulskoj Areni u kolovozu Dubioza je svoju ‘20 Years High’ za sam kraj ponovo donijela na zapad Hrvatske. Po prvi put centralni doček u Rovinju organiziran je na velikom prostoru parkinga Boksiti, a nakon nastupa DJ-a Dubioza je u 23:00 započela prvi dio svog nastupa nakrcanog hitovima. Od ujedinjujuće ‘Rakija Unites’ pa preko ‘USA’, ‘Volio BiH’, ‘Euro Song, ‘Free.mp3’, ‘Firma Ilegal’, ‘Može li?’, ‘Kažu’, ‘Kokuz’ i ‘Himna generacije’ grupa je žestoko projurila posljednjih satom 2023. i zaključila ga megahitom ‘Blam’.

Nakon novogodišnjeg odbrojavanja i čestitke, koju su uputili s opernim pjevačem, rovinjaninom Ronaldom Brausom Dubioza je u prve minute nove godine ušla akustičnim setom (‘Dijeta’ – ‘Pionirska’ – ‘Brijuni’) nakon čega je uslijedila furiozna završnica ‘Bella Ciao’, ‘Prvi maj’, ‘Internetska’ i ‘No Escape (From Balkan)’, te dakako ‘Balkan Funk’ za sam kraj. Posljednji koncert stare i prvi nove 2024. energetski je savršeno sumirao nevjerojatnu godinu iza Dubioze. Tempo koji je bend zadao, u kojem je publika više vremena provela skačući u zrak, nego na tlu, potvrda je da su Rovinj i svi njegovi gosti na poklon dobili jedan od najboljih dočeka na ovim prostorima, rame uz rame sa svim glavnim gradovima.

I u 2024. Dubioza priprema puno novosti, počevši od velike turneje u sklopu koje će, od 9. do 30. ožujka, odsvirati 11 koncerata u Australiji i, premijerno, na Novom Zelandu. Najavljen je i povratak u Zagreb nakon pet godina, i to 1. lipnja na jarunski Zagreb Music Festival. Dovršit će se i objave vinilnih izdanja Dubiozinih albuma. Za dovršenje serije fanovi će uskoro dobiti ‘#fakenews’ i ‘Agrikulturu’ na ploči!