RAT U UKRAJINI

Zelenski: 'Ruska agresija na Ukrajinu može biti poražena'

07.01.2024 u 14:45

Bionic
Reading

Ruska agresija na Ukrajinu može biti poražena, rekao je u nedjelju predsjednik Volodimir Zelenski, dodajući da situacija na bojnom polju u ovom trenutku ostaje relativno stabilna

'Čak se i Rusiju može vratiti unutar okvira međunarodnog prava. Njena agresija može biti poražena', rekao je Zelenski na konferenciji u Švedskoj putem video veze.

Rat u Ukrajini pokazao je da Europa mora razviti zajedničku proizvodnju oružja kako bi osigurala da se kontinent može 'očuvati' u svakoj globalnoj situaciji koja bi se mogla pojaviti, rekao je ukrajinski predsjednik.

'Dvije godine ovog rata dokazale su da Europa treba vlastiti arsenal dovoljan za obranu slobode i vlastite sposobnosti da osigura obranu', poručio je Zelenski.

Rat u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: KATERYNA KLOCHKO

Zelenski je bio uvodni govornik na godišnjoj nacionalnoj konferenciji švedske političke i sigurnosne zajednice posvećene obrani.

Švedski ministar vanjskih poslova Tobias Billstrom na konferenciji je poručio kako će prvenstvena zadaća švedske vanjske politike u narednim godinama biti podrška Ukrajini.