poslao pismo

Hrastovac zavapio: Stieru, vrati se iz Argentine, Istanbulska konvencija je važnija!

12.03.2018 u 11:37

Bionic
Reading

Zastupnik Hrasta u Hrvatskom Saboru Hrvoje Zekanović pozvao je Davora Ivu Stiera (HDZ) da se vrati s puta iz Argentine kako bi branio demokršćanske vrijednosti na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, jer je Andrej Plenković najavio da će podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije

'S obzirom da ste član Predsjedništva te obnašate dužnost političkog tajnika HDZ-a, smatram da je zbog važnosti trenutka, odnosno zbog iznimno velikog prijepora oko ratifikacije sporne Istanbulske konvencije nužna vaša nazočnost na navedenoj sjednici. Naime, upravo ste vi političar koji u javnosti slovi kao autentični zastupnik demokršćanskih stavova', napisao je Zekanović u otvorenom pismu Stieru.

Zekanović, koji je kao član Hrasta u Hrvatski sabor izabran na listi HDZ-a, napominje da u programskim osnovama stoji da je HDZ demokršćanska stranka, što je isticano i kroz kampanju nebrojeno mnogo puta.

'Najava da će HDZ podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije je duboko u suprotnosti s demokršćanskim zasadama te stranke, te smatram da je iznimno važno da uložite maksimalan trud da se to ne dogodi', poručio je Zekanović Stieru.

Kolinda Grabar Kitarović u Argentini Izvor: Licencirane fotografije / Autor: predsjednica.hr

Stier se nalazi u Argentini s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja je u nedjelju doputovala u Buenos Aires, gdje je susretom s hrvatskom zajednicom počela svoju višednevnu južnoameričku turneju, tijekom koje će osim Argentine posjetiti i Čile i Brazil.