nema labavo

Zbog troje nastavnika bez covid potvrde policija intervenirala u Mariji Bistrici i Krapini

17.11.2021 u 13:12

Bionic
Reading

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izjavio je u srijedu da županija nije zabilježila niti jedan problem vezan uz testiranje, a u svim ustanovama pod županijskom ingerencijom testirano je oko 950 osoba, od čega je njih sedmero bilo pozitivno.

'Što se tiče škola, koliko imam informacije, nije bilo problema. Jedino u OŠ Marija Bistrica imali smo slučaj da su dvije nastavnice nasilno ušle u školu, bez covid potvrde, da je čak intervenirala policija sukladno naputku Ministarstva. Drugih većih ekscesa nije bilo. Kako će biti sankcionirane, to nije dio u koji mi ulazimo, ali ja osobno mislim da će toga biti i više, pogotovo u trenutku kad će se donijeti odluka da to neće plaćati poslodavac. Koja je onda jednakost da mi koji smo se cijepili iz naših prihoda moramo plaćati testiranje onima koji se nisu cijepili, a mogli su?', rekao je Kolar javlja Zagorje.com.

Ravnatelj marijabistričke škole Dominik Karajić je potvrdio da su imali slučaj s dvije nastavnice, no nije želio otkrivati detalje, niti komentirati čitavi slučaj.

'Naputci ministarstva su vrlo jasni i vrlo strogi. I mi smo ih se dužni pridržavati i provoditi ih. Tako smo morali, sukladno tom naputku, i pozvati policiju. No, želim naglasiti da ovdje nije bilo nikakvog nasilja, niti fizičke prisile niti ičeg sličnog. Sve smo riješili mirnim putem. Kad je policija stigla, naše dvije kolegice su zamoljene da napuste školu i one su to učinile i dale izjave policiji', ispričao je ravnatelj za Zagorje.com još jednom naglasivši kako je sve riješeno mirnim putem. Kako neslužbeno doznaju u Zagorju je sličan slučaj bio i u Krapini, gdje je policija također morala intervenirati radi jednog nastavnika koji nije imao COVID potvrdu.