splitski gradonačelnik

Puljak: Koronavirus je trenutno najveći neprijatelj Hrvatske, poštujmo odluke države

17.11.2021 u 12:50

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je u srijedu da je u ovom trenutku koronavirus najveći neprijatelj Hrvatske te da kao gradonačelnik poštuje odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite o potrebi pokazivanja covid potvrde pri ulasku u javne ustanove i državne institucije

"U ovom trenutku je najveći neprijatelj Hrvatske virus i svi zajedno se moramo boriti protiv toga", istaknuo je Puljka u razgovoru sa skupinom građana koja se u srijedu okupila ispred zgrade splitske Gradske uprave izražavajući nezadovoljstvo što se pri ulasku u Gradsku upravu moraju pokazivati covid potvrde.

Gradonačelnik je dodao kako se vjerojatno nećemo složiti o ovim temama ali smatra kako to "i nije neophodno" te da moramo živjeti jedni s drugima u toleranciji.

Prosvjednici su tražili obrazloženje od gradonačelnika zbog čega je odobrio covid potvrdu za koju su prosvjednici kazali da je diskriminirajući dokument, a Puljak je dometnuo kako je takvu odluku donijela država te ju treba poštivati.

"Tu odluku je donijela država, a odluku države treba poštivati i odluke institucija treba poštivati. Ja sam zato poštivao tu odluku i uveli smo covid potvrde (pri ulasku u Gradsku upravu), što je prošlo u najboljem redu i naši djelatnici nisu imali nikakve zamjerke", rekao je Puljak.

Na opasku kako neki gradonačelnici poput sinjskog Mire Bulja ne poštuju odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite po kojoj se moraju pokazivati covid potvrde pri ulasku u javne ustanove i državne institucije, Puljak je uzvratio riječima kako je to "odnos između njih i države", ali da on kao splitski gradonačelnik smatra da treba poštivati odluka države.

Testiranje stvorilo gužve u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedno od pitanja prosvjednik upućeno gradonačelniku Puljku glasilo je kako to da predsjednik države Zoran Milanović odbija surađivati o ovome i odbija provoditi mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite, na što je Puljak uzvratio kako to treba pitati predsjednika.

Prosvjednici su također rekli gradonačelniku  Puljku kako oni znaju da su bolnice sve punije zaraženim od koronavirusa, ali da također znaju i za znanstvena istraživanja da "necijepljeni ne doprinose tomu više od cijepljenih."

"Postoje ljudi na respiratoru koji se bore za svoj život i mislim da je na svima nama da pokušamo spriječiti tu ugrozu", poručio je Puljak.  Poručio je i kako bi bilo bi puno bolje da je procijepljenost u društvu puno veća, ali da on ne želi nikoga nagovarati jer, istaknuo je: "Vi ste slobodni ljudi".