sjednica

Zbog nedostatka kvoruma odgođen početak zagrebačke Gradske skupštine

17.06.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Nastavak sjednice zagrebačke Gradske skupštine jutros u 10 sati nije mogao početi jer je utvrđeno da nema kvoruma, te je njezin nastavak odgođen za sat vremena i trebao bi početi oko 11 sati

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić novinarima je izjavio da se od sedam zastupnika HDZ-a, jutros na sjednici nije pojavilo njih šestero. Došao je samo jedan zastupnik HDZ-a Davor Filipović.

Oporba je to iskoristila i izašla iz dvorane Zagrebačkog velesajma, u kojoj se sjednica treba održati. U nastavku današnje sjednice prva točka dnevnog reda je prodaja udjela Grada u tvrtki APIS, čemu se protivi oporba, ali i HDZ.

'Postavlja se pitanje gdje je šest zastupnika HDZ-a, jesu li oni izašli iz većine, zašto izvode ovaj teatar tri tjedna prije izbora nakon što su šest godina podržavali sve štetne odluke gradonačelnika Bandića od svakog proračuna, svakog rebalansa, svakog izvješća o izvršenju proračuna, plana gospodarenja otpadom', rekao je Mišić.

  • +12
34. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Ustvrdio je kako sve što je oporba upozoravala da je štetno za grad Zagreb, HDZ-ovci su šest godina podržavali, a sada kada su vidjeli da im koalicija s Milanom Bandićem očito čini štetu, 'sada izvode teatar tri tjedna prije izbora'.

'Ako HDZ više ne želi biti dio skupštinske većine, onda očekujemo od predsjednika Gradske skupštine Drage Prgometa (HDZ) da podnese ostavku jer je izabran od strane većine stranke Bandić Milan 365 i HDZ-a. Ako ta većina više ne postoji, onda ne postoji ni taj predsjednik Gradske skupštine', rekao je Mišić.