RENATO PETEK

Zastupnik koji je zakuhao frku oko odvajanja otpada u Zagrebu dobio ozbiljne prijetnje

05.04.2018 u 21:11

Bionic
Reading

Renato Petek, gradski zastupnik (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) koji je podignuo frku objavom videa u kojem se vidjelo da radnici Čistoće plavi i žuti kontejner tresu u isti kamion, što se kasnije pokazalo netočnim, na Facebooku je objavio prijetnju koju je zaprimio

U nimalo ugodnoj poruci pisanom rukom Peteku je poručeno kako će mu ga 'uterat sa žutim i plavim kurtonom koji će biti sto posto reciklirani'.

Je li Petek prijetnju prijavio policiji nije poznato, a komentirao ju je tek riječima 'A ja samo postavljam pitanja. U ime građana...'

Petek je za tportal naveo kako je prijetnju prijavio policiji i da očekuje da institucije odrade svoj posao.

Podsjetimo, Petek je u ponedjeljak na svom facebook profilu objavio video na kojem se vidi kako radnici Čistoće u isti kamion prazne žuti i plavi kontejner, iz čega se stekao dojam da miješaju plastiku i papir, pa se postavljalo pitanje zašto uopće građani odvajaju otpad.

No, ekipa tportala u utorak je otišla provjeriti kontejnere te se pokazalo da dok su pod zemljom kontejneri različite boje, iznad zemlje jasno stoji oznaka da se u oba ubacuje plastika/metal, a ne papir, pa do miješanja razvrstanog otpada nije došlo.

U srijedu poručio kako neće prestati postavljati pitanja o odvozu otpada te je, među ostalim, upitao Holding koje tvrtke imaju ugovor za zbrinjavanje otpadne plastike, koliko je isporučeno takvog otpada, koja je vrijednost posla i zašto se prikupljanje otpada za drugog korisnika obavlja kamionima Čistoće.

U statusu na Facebooku poručio je i: 'Ako ću zbog videa i upita gdje završava otpad završiti na sudu, kako prijete iz Zagrebačkog holdinga, nemam problema s tim. Možda tamo dobijemo odgovore na pitanja o zbrinjavanju otpada, ako već ne može biti drugačije.'

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Holdinga:

'Na sjednici Skupštine Grada Zagreba održanoj 22. ožujka jedna od točaka, između ostalog, bio je izvještaj o radu podružnice Čistoća. Nitko od zastupnika, pa ni gospodin Petek, nisu imali potrebu ni želju raspravljati o spomenutom izvještaju, što možete provjeriti i u tonskom i pisanom zapisu ove sjednice.

  • +18
Ilegalni deponij otpada na Savici Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Stoga ne razumijemo nezadovoljstvo uvaženog skupštinskog zastupnika kada je imao priliku postaviti pitanja predsjednici Uprave ZGH Ani Stojić Deban te dobiti odgovore na sva pitanja koja ga muče vezano za ovu tematiku. Žao nam je što priliku nije iskoristio, ali to govori najviše o njegovoj angažiranosti u Skupštini Grada Zagreba', odgovrili su iz Hodinga.