svađa oko odvoza otpada

Zagrebački holding poklopio Peteka: Kad se na Skupštini govorilo o Čistoći, šutio je

05.04.2018 u 10:05

Bionic
Reading

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek posljednjih dana podigao je buru oko načina odvoza otpada u glavnom gradu, a na njegov status na Facebooku u srijedu, u kojem je prozvao Zagrebački holding za prijetnje te im postavio nekoliko pitanja oko rada Čistoće, reagirali su iz Holdinga

Petek je prvo, u ponedjeljak, zakuhao frku na Facebooku objavom videa iz kojeg je proizlazilo to da radnici Čistoće u isti kamion ubacuju otprije odvojenu plastiku i papir, što je izazvalo velik interes javnosti i negativne reakcije. No pokazalo se da je riječ o kontejnerima različite boje, ali da je sadržaj u njima isti - plastika.

Zatim je u srijedu poručio kako neće prestati postavljati pitanja o odvozu otpada te je, među ostalim, upitao Holding koje tvrtke imaju ugovor za zbrinjavanje otpadne plastike, koliko je isporučeno takvog otpada, koja je vrijednost posla i zašto se prikupljanje otpada za drugog korisnika obavlja kamionima Čistoće.

U statusu na Facebooku poručio je i: 'Ako ću zbog videa i upita gdje završava otpad završiti na sudu, kako prijete iz Zagrebačkog holdinga, nemam problema s tim. Možda tamo dobijemo odgovore na pitanja o zbrinjavanju otpada, ako već ne može biti drugačije.'

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Holdinga:

'Na sjednici Skupštine Grada Zagreba održanoj 22. ožujka jedna od točaka, između ostalog, bio je izvještaj o radu podružnice Čistoća. Nitko od zastupnika, pa ni gospodin Petek, nisu imali potrebu ni želju raspravljati o spomenutom izvještaju, što možete provjeriti i u tonskom i pisanom zapisu ove sjednice. Stoga ne razumijemo nezadovoljstvo uvaženog skupštinskog zastupnika kada je imao priliku postaviti pitanja predsjednici Uprave ZGH Ani Stojić Deban te dobiti odgovore na sva pitanja koja ga muče vezano za ovu tematiku. Žao nam je što priliku nije iskoristio, ali to govori najviše o njegovoj angažiranosti u Skupštini Grada Zagreba', piše u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Holdinga Senka Knežević.

  • +18
Ilustrativna galerija / Ilegalni deponij otpada na Savici Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX