Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Zahtjev Preporoda za odgodom kurikularne reforme 'neobičan'

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2019 13:43
  • Objavljeno 26.06.2019 u 13:43
Blaženka Divjak

Blaženka Divjak

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) ocijenilo je u srijedu 'neobičnim' zahtjev Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod za jednogodišnjom odgodom frontalne primjene novog programa obrazovanja, istaknuvši da MZO u ovom trenutku s dva većinska sindikata pokušava izboriti veće plaće za učitelje zbog ulaska kurikularne reforme u sve škole

'Smatramo da je riječ o vrlo neobičnom zahtjevu manjinskog sindikata, s obzirom na to da Ministarstvo u ovom trenutku s dva većinska sindikata pokušava izboriti veće plaće kroz promjene koeficijenata zbog ulaska kurikularne reforme u sve škole', odgovorili su iz Ministarstva na upit Hine.

Usto, iz Ministarstva upućuju na rezultate o ispitivanju zadovoljstva sudionika edukacijama objavljene na poveznici https://skolazazivot.hr/pripreme-za-frontalnu-primjenu-edukacija-do-ozujka-2019/ iz kojih je, kako ističu, 'očito da je evaluacija vrlo pozitivna i da se adresiraju potrebe učitelja, nastavnika i stručnih suradnika'.

MZO podsjeća i na to da su edukacije CARNET-a organiziranjem radionica uživo 'Kako uspješno učiti u online okruženju' okupile više od 32 tisuće sudionika.

'Tijekom siječnja i veljače održano je oko 1000 jednodnevnih stručnih usavršavanja za sve učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini na kojima je sudjelovalo više od 26 tisuća učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja. Samo u lipnju održana su 463 skupa, s 13 tisuća učitelja i stručnih suradnika, a još toliko ih se očekuje do 12. srpnja', ističu iz MZO dodajući da se tijekom cijele školske godine kontinuirano održavaju i online edukacije s oko 40 tisuća polaznika.

Usto, tijekom cijele sljedeće školske godine bit će osigurana podrška za učitelje, nastavnike i stručne suradnike, a u svakoj će se školi održati barem četiri savjetnička posjeta tako da će naglasak biti na potpori i zajedničkom radu, a ne na kontroli, poručuju iz Ministarstva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!