UREDNIČKI PROPUST

Za Milića terorizam u BiH nije vijest za 'Dnevnik'

28.06.2010 u 11:19

Bionic
Reading

Goran Milić, koji odnedavno uređuje i vodi središnji HTV-ov 'Dnevnik' nedjeljom, u jučerašnjem je 'Dnevniku' napravio nemali propust

Naime, jučer je susjednu Bosnu i Hercegovinu pogodio pravi teroristički napad. Haris Čaušević, pripadnik tamošnje radikalne islamske vehabijske skupine, koja prakticira ekstremnu formu islama, aktivirao je nedaleko

od policijske postaje u Bugojnu eksplozivnu napravu veće razorne moći, pri čemu je poginuo policajac Tarik Ljubunčić, a šestero ljudi pretrpjelo lakše i teže ozljede. Jedna je policajka zadobila teške ozljede glave.

No teroristički čin u susjednom nam državi za urednika nedjeljnog 'Dnevnika' Gorana Milića, zbog nekog razloga, nije bio dovoljno zanimljiv za uvrštenje u središnju informativnu emisiju javne televizije. Iako su cijelu nedjelju, od ranog jutra, portali i sve ostali elektronski mediji uredno izvještavali o tom nesvakidašnjem događaju, Goran Milić u pola sata 'svog' 'Dnevnika' tu vijest nije ni spomenuo.

No zato se u Milićevu 'Dnevniku' našlo mjesta za korupcijsku aferu u Francuskoj, probleme s otplatom nekretninskih kredita u SAD-u, referendum u Kirgistanu i – priču o tome kako Diego Maradona navodno ima hrvatske korijene.

Zašto nije u 'Dnevnik' uvrstio jednu od ključnih vijesti dana, pitali smo i samog Milića.

'Vrtjeli smo tu vijest cijeli dan, u svim vijestima, ne moraju u 'Dnevniku' biti sve vijesti koje su emitirane preko dana u informativnim emisijama', rekao nam je Milić, nakon čega smo ga upitali smatra li zaista, kao dugogodišnji novinar i urednik, da HTV može u svom središnjem 'Dnevniku' ignorirati jednu od najvažnijih vijesti dana?

'Dugo sam razmišljao na koji način da je plasiram, koju intonaciju dati? Postoji interpretacija da je Al Kaida na pragu Hrvatske, a postoji i interpretacija da je to kriminalac koji se osvećuje policiji, jer su ga prebili. Ja ne mogu zamisliti da javnosti dam vijest bez intonacije, pa sam zaključio da je bolje da ne 'fulam' nego da intoniram pogrešno, baš zato što se to od mene očekuje. Ali, da, trebao sam objaviti tu vijest na 20 sekundi', priznao je na kraju Milić.