europska aviokompanija

Wizz Air drastično smanjuje letove iz Tuzle i Banja Luke, evo koje će linije ostati

24.07.2023 u 18:11

Bionic
Reading

Jedna od najvećih europskih aviokompanija, Wizz Air, dramatično je smanjila broj letova s aerodroma u BiH

Wizz Air je bio jedna od najvažnijih aviokompanija za BiH, piše Biznisinfo.ba.

Prošlog tjedna ova je aviokompanija potvrdila kako planira ukinuti bazu u Tuzli. U rujnu ove godine će premjestiti svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže.

Iz kompanije su objasnili da su odluku donijeli zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te bi iskoristili prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute s većom potražnjom. 

'Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti s letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena', rekli su. 

No, i na tim linijama bit će smanjen broj letova tijekom tjedna. 

Kompanija ukida letove za neke od najvažnijih destinacija kao što su Beč i Berlin, ali i Billund, Cologne, Eindhoven, Friedrichshafen, Gothenburg, Baden Baden, Malmo, Nuremberg i Stockholm Skavstu.

Ranije ovoga mjeseca Wizz Air je najavio prekinuti letove iz Banja Luke za Stockholm Skavsta, s poljednjom linijom planiranom za 28. kolovoza, kao i iz Banja Luke za Hamburg na kraju ljetne sezone 28. listopada. 

Wizz Air će ove zime održavati operacije od Banja Luke do Basela i Dortmunda.

Podsjetimo da je Wizz krajem prošle godine zatvorio svoju bazu u Sarajevu, izmjestio dva aviona i ukinuo skoro sve linije iz glavnog grada BiH.

Wizz sada najavljuje letove za London od rujna s dvije linije iz Sarajeva. 

I Ryanair posljednjih mjeseci smanjuje nazočnost u BiH, piše Biznisinfo.ba.