U HRVATSKOJ KOSTAJNICI

Vrtić pred zatvaranjem: Prosvjeduju tete

15.07.2013 u 15:37

  • +4

Prosvjed teta u vrtiću

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk

Bionic
Reading

Kako bi upozorili na dramatično stanje u dječjem vrtiću Krijesnica u Hrvatskoj Kostajnici, svih sedam zaposlenika vrtića danas je prosvjedujući s transparentima prošlo kroz grad te se zaustavilo ispred Gradske vijećnice, gdje ih je primio gradonačelnik Tomislav Paunović.

Već tri godine nije riješeno pitanje financiranja vrtića, za čiji je rad potrebno oko šest milijun kuna godišnje. U gradskom proračunu nema dovoljno novca niti za plaće djelatnika gradske uprave, iz državnog je proračuna prije dvije godine vrtiću upućena jednokratna financijska potpora, Sisačko-moslavačka županija povremeno pomaže, ali ne može preuzeti financiranje vrtića, tako da zaposleni potražuju desetak plaća.

'Ako se ništa ne riješi, nakon kolektivnog godišnjeg odmora nećemo moći otvoriti vrata za tridesetero djece jer više ne možemo čekati. Djelatnici ne mogu preuzeti odgovornost za zatvaranje gradske ustanove, a to ne želi niti Grad', rekla je ravnateljica vrtića Nives Seibert.

Gradonačelnik Paunović obrazložio je prosvjednicima da Grad ne može financirati vrtić jer ne prima nikakvu potporu države. Sudbina vrtića naći će se na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća 31. srpnja, kada se očekuje konačna odluka o njegovoj sudbini.