sa zatvorene sjednice vlade

Vlada poslala kući još jednog Mostovca, velike rošade i u Hrvatskom centru za razminiranje

06.07.2017 u 18:03

Bionic
Reading

Hrvatska Vlada u četvrtak je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dosadašnjeg pomoćnika ministra zaštite okoliša i energetike Nenada Šćulca, a novim pomoćnicima ministra imenovani su Anamarija Matak i Domagoj Validžić

Pomoćnicom ministra pravosuđa imenovana je Sanda Kulić Makar, dok je Danijel Meštrić imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja.

 Državnoj službenici Ines Milun, koju je Vlada ovlastila za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva hrvatskih branitelja i kojoj istječe rok od šest mjeseci, ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika tog ministarstva do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.

 Rolanda Čopa Vlada je imenovala pomoćnikom ravnatelja za analitiku i informatiku Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. 

 Razriješeni su dosadašnja predsjednica Upravnoga vijeća Hrvatskoga centra za razminiranje (HCR) Dijana Pleština te članovi Upravnoga vijeća Neven Budak, Goran Granić, Gordana Kovačević, Davor Bruketa, Ines Krajčak, Jasna Ognjanovac i Viktor Koprivnjak.

 Novom je predsjednicom Upravnoga vijeća HCR-a imenovana Đurđa Adlešič, a članovima, kao predstavnicima nadležnih ministarstava, Hrvatskog Crvenog križa, radnika i iz reda uglednih građana, imenovani su Damir Trut, Jasna Ognjanovac, Frane Tomičić, Krešimir Ivančić, Robert Markt, Domagoj Plemenčić, Mate Granić i Marinko Krešić.

 Opozvan je dosadašnji predstavnik Vlade u Povjerenstvu Gospodarsko-socijalnog vijeća za zakonodavstvo, kolektivne pregovore i zaštitu prava Ivan Crnčec te zamjenik predstavnika Bojan Bugarin. Novim predstavnikom Vlade u tom povjerenstvu imenovan je Josip Salapić, a zamjenicom predstavnika Mirela Fučkar, kao predstavnici Ministarstva pravosuđa.  

 Opozvana je i dosadašnja predstavnica Vlade u Povjerenstvu Gospodarsko-socijalnog vijeća za socijalnu politiku Delfa Radić-Krišto, a novim je Vladinim predstavnikom imenovan Tomislav Dulibić, kao predstavnik Ministarstva zdravstva.