ZVIJEZDA IZ SANADEROVE ERE

Oglasila se i Đurđa Adlešič, komentirala probleme oko sastavljanja Vlade

14.05.2024 u 11:53

Bionic
Reading

O problemima kod sastavljanja koalicijskih vlada za 'Studio 4' govorila je Đurđa Adlešič, nekadašnja predsjednica HSLS-a i potpredsjednica u vladi Ive Sanadera

'Imali smo timove - ne samo s premijerom - koji su pregovarali sa Sanaderovim timom oko gospodarstva, oko poljoprivrede, oko ljudskih prava, i to je trajalo jako dugo', kazala je Adlešič.

'Sjećam se isto nervoze i javnosti i medija koji žele da se nešto dogodi, da čuju kad će biti ministri. A mi smo sastavljali program i iznalazili načine rješavanja krize i da tada nismo dogovorili modele rješavanja krize, sigurna sam da vlast ne bismo odradili do kraja', rekla je za HRT.

'Ne zvuči tako bitno kad kažem vlast do kraja, ali nemojmo zaboraviti da je to bio period u kojem je trebalo izglasovati zakone za ulazak u EU.

Da je ta vlada pala tada, prije nego su se završili pregovori, da nije bilo puno strpljenja i tolerancije, možda bismo još bili u repu pregovora. To je bio ozbiljan posao, trajalo je jako, jako dugo i nije bilo lagano. Zato mi se čini da sastavljanje ove vlade ide brzo', zaključila je Adlešič.