MILANOVIĆ U 'DNEVNIKU'

'Vlada pogoduje jedino bankama'

19.02.2011 u 20:14

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, u središnjem je 'Dnevniku' HRT-a iznio svoje mišljenje o izručenju hrvatskog branitelja Tihomira Purde Srbiji, o posljednjim podacima o broju nezaposlenih, o procesuiranju komunističkih zločina, a na kraju je dao i svoju ocjenu predsjedniku Ivi Josipoviću za prvu godinu provedenu u predsjedničkom uredu

'Predsjednik Republike nema nikakvu odgovornost, dok Vlada ima veliku. Netko jednostavno nije dobro radio svoj posao', prokomentirao je Zoran Milanović uhićenje i izručenje Tihomira Purde u središnjem 'Dnevniku' HRT-a.

'Dovoljno dobro poznam i hrvatski i srpski ustav da mogu reći da ni hrvatski ni srpski predsjednik nemaju ovlasti u ovom slučaju', kratko je odgovorio Milanović na optužbe HDZ-ova Andrije Hebranga da Josipović nije riješio neke probleme sa Srbijom poput pitanja branitelja.

Milanović je rekao da Vlada kasni s reakcijama, da stvari stagniraju, ne vidimo nikakve hrabre mjere ni drastične rezove koji se stalno najavljuju.

'Odluka Vlade da preuzima rizik otplate kredita mjera je koja pogoduje jedino bankama. Vlada samo šalje poruku investitorima i bankama da drže visoku cijenu kvadrata', smatra Milanović.

Na pitanje o komunističkim zločinima, Milanović je odgovorio da SDP neće nikome stajati na putu.

'2002. godine SDP je pokrenuo tu inicijativu. Zašto je ona zaustavljena kada je HDZ došao na vlast i zašto je opet aktualizirana, neću komentirati', izjavio je Milanović na HRT-u.

Za kraj intervjua, Zoran Milanović je rekao da bi Ivi Josipoviću za prvu godinu u predsjedničkom uredu dao vrlo visoku ocjenu.