NA VLASTITI ZAHTJEV

Hrastovac Šlezak više nije državni tajnik, pogledajte što je još odlučila Vlada

17.04.2018 u 11:59

Bionic
Reading

Nakon što je Hrast zbog Istanbulske konvencije napustio vladajuću većinu, njihov Hrvoje Šlezak, sukladno najavama, napustio je svoju funkciju u Ministarstvu obrazovanja

Na osobni zahtjev Hrvoje Šlezak razriješen je dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, priopćeno je nakon zatvorene sjednice Vlade.

Vlada je na zatvorenoj sjednici uputila Hrvatskom saboru na donošenje prijedlog odluke o imenovanju Dražena Jelenića novim glavnim državnim odvjetnikom Republike Hrvatske zbog isteka mandata sadašnjem glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske s danom 24. travnja 2018. godine. To je već ranije najavio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Vlada je, priopćeno je iz Banskih dvora, utvrdila odgovor Republike Hrvatske na pritužbu sukladno Ugovoru o funkcioniranju Europske unije.

  • +22
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Iako sam odgovor nije objavljen, ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić ranije je najavila da će hrvatski odgovor biti taj da do povrede europskog prava nije došlo, da nije došlo do promjene na terenu i da je granica tamo gdje je i bila 1991. godine.

Hrvatska će u odgovoru, najavila je, jasno reći da arbitražna presuda kao rezultat arbitražnog postupka koji je na najgrublji način bio kompromitiran od slovenskog suca i agentice nije mogao dati pravi rezultat što bi obvezivao Hrvatsku.