HRAST NAPUSTIO HDZ

Ilčić: Plenković ne vjeruje da Hrvatska može funkcionirati kao suverena država

11.04.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Nakon što je Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović objavio da izlazi iz koalicije s HDZ-om te da odustaju od svih pozicija u vladajućoj strukturi Ladislav Ilčić je potvrdio da će podnijeti ostavku na mjesto savjetnika u Ministarstvu kulture

'Jasno je da ovakvo skretanje HDZ-a ulijevo i odvajanje HDZ-a od demokršćanstva i njihovih birača dovodi do situacije u kojoj Hrast više ne želi sudjelovati. Mi smo uvijek pokazivali da su naši stavovi iznad bilo kojih privilegija koje donosi vladajuća pozicija', kazao je Ladislav Ilčić za N1.

Ilčić je kazao da se Hrast okreće objedinjavanju svih snaga koje žele suverenu Hrvatsku, snaga koje žele promovirati tradicionalne vrijednosti što su stoljećima određivale hrvatski narod.

'Objedinjavanje takve opcije je vrlo izgledno i vjerujemo da ćemo postati značajna politička opcija u Hrvatskoj', uvjeren je Ilčić.

Na upit insinuira li ovom izjavom da premijer Plenković ne želi suverenu Hrvatsku Ilčić je kazao da 'svatko tko odustaje od toga da svojim zakonodavstvom rješava sve probleme u Hrvatskoj ili, da budem konkretniji, svatko tko misli da Hrvatska ne može donijeti svoj zakon kojim bi zaštitila žene od nasilja, nego se okreće međunarodnim subjektima koji im nameću sporne propise poput Istanbulske konvencije, ne vjeruje u to da Hrvatska može funkcionirati kao suverena država'.

  • +13
Ladislav Ilčić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL