MEĐIMURSKI HRASTOVAC

Tko je Hrvoje Šlezak, zamjenik ministra obrazovanja?

25.02.2016 u 15:59

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Predrag Šustar danas je objavio da je za njegova zamjenika u resoru izabran Hrvoje Šlezak, član stranke Hrast.

Nakon sjednice Vlade, Šustar je novinarima rekao kako se nada da će mu Šlezak biti velika podrška na području odgoja i obrazovanja s obzirom na njegovo iskustvo.

O Šlezaku se preko interneta ne može saznati mnogo više nego što piše na njegovom stranačkom profilu i u rijetkim vijestima na nekim međimurskim web portalima. Jedna od takvih bila je krštenje njegova petog djeteta.

Iz profila je vidljivo da živi u Čakovcu, da je profesor geografije s magisterijem, da od 2003. predaje u osnovnoj školi Kuršanec u Kuršancu te da je honorarno vodio edukacijske radionice za nastavnike u sustavu obrazovanja odraslih. Prije toga, od 1999. do 2003. predavao je u više osnovnih škola u Zagrebu. Diplomirao je na PMF-u u Zagrebu s radom 'Zagrebačko željezničko čvorište', a magistrirao s radom 'Demografska i sociokulturna obilježja romske populacije u Međimurju'. Na slične teme napisao je više znanstvenih radova

Oženjen je, ima dva sina i tri kćeri, a peto dijete Vjeru krstio mu je biskup Josip Mrzljak. Tom prilikom rekao je da je njegova supruga Ivana oduvijek sanjala o velikoj obitelji.

'Naša vizija braka i obitelji plod je naše vjere u Božju riječ. Vjerujemo da darivanje života donosi blagoslov obitelji. Možda bismo se i obeshrabrili i uplašili ideje velike obitelji, rekli bismo da Bog traži previše kad traži da se otvorimo životu, ali imamo sreće što smo upoznali mnoge obitelji u kojima smo vidjeli da mnogo djece donosi radost koja nadilazi poteškoće poput manjka slobodnog vremena, odricanja od nekih svojih gušteva, materijalne stiske. Priznat ćete, svi ovi i mnogi drugi problemi i poteškoće prate i obitelji s jednim ili dvoje djece. Ako vas ne okupiraju djeca i briga oko njih, već ćete naći nešto drugo zbog čega nećete moći disati i kukat ćete kako nemate vremena. Svi čeznemo za više vremena. Puno puta jedva stižemo sve obveze odraditi, a u kući je često kao na kolodvoru. Ali ima i to svojih čari. Ivana voli reći da ona ulaže u pokretnine (svoju djecu), a ne u nekretnine, i da su to najisplativije investicije. Konačno, bitno je kako provodimo vrijeme jedni s drugima', poručio je za Međimurje.hr Šlezak.

Na pitanje novinara planiraju li imati još djece, odgovorio je niječno, no dodao je kako su otvoreni Božjim planovima te su ih spremni prihvatiti.

U ovom kontekstu zanimljivo je prisjetiti se da se svojevremeno, prije nego što je ministrom imenovan Šustar, nagađalo da bi tu poziciju mogao zauzeti Šlezakov stranački kolega Ladislav Ilčić, Karamarkov koalicijski partner, jedan od podupiratelja udruge U ime obitelji te osnivač i predsjednik udruge GROZD - Glas roditelja za djecu. On je tada sudjelovao u pregovorima Domoljubne koalicije s Mostom na temu obrazovanja.