imenovanja

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice odradila niz imenovanja, Dražen Ivanušec novi je glavni tajnik Ministarstva mora

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 14.04.2021 18:39
  • Objavljeno 14.04.2021 u 18:39
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Dražen Ivanušec imenovan je glavnim tajnikom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, odlučila je u srijedu Vlada na zatvorenom dijelu 53. sjednice

Što se tiče ostalih kadrovskih pitanja, mr.sc. Ante Modrić i Roman Mikulić razriješeni su dužnosti pomoćnika ministra obrane.

Osim toga, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, Dunja Bujan imenovana je ravnateljicom Uprave za obrambenu politiku, Ivan Jušić ravnateljem Uprave za ljudske potencijale, Ivica Grebenar ravnateljem Uprave za materijalne resurse te Lučiana Klobas Dobrović ravnateljicom Uprave za proračun, financije i informacijske sustave.

Državnom službeniku dr.sc. Hrvoju Meštriću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za znanost i tehnologiju u Ministarstvu znanosti i obrazovanja do imenovanja ravnatelja uprave temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od 6 mjeseci, jer mu je istekla ovlast 30. ožujka 2021.

Također, državnom službeniku Ivici Šušku ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za visoko obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja do imenovanja ravnatelja uprave temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od 6 mjeseci, jer mu je istekla ovlast 8. travnja 2021., stoji u priopćenu Vlade.

Državnoj službenici Dijani Matić ponovno je pak dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od 6 mjeseci, jer ističe ovlast 23. travnja 2021.

Iz Vlade su izvijestili da su razriješeni predstavnica i zamjenici predstavnice Vlade RH u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi Dobrila Miletić, Nikica Šikić i Josipa Crnoja Bartolić. Novom predstavnicom Vlade u tom Povjerenstvu imenovana je Josipa Klišanin, a njezinim zamjenicama Marija Barilić i Kristina Balenović.

Nataša Mikuš Žigman imenovana je supredsjedateljicom Hrvatsko-izraelskog zajedničkog odbora za gospodarsku suradnju, sukladno Ugovoru između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izrael o gospodarskoj suradnju.

Suzana Hitrec i Zlatko Stić imenovani su članovima Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, s time da im mandat traje do isteka mandata imenovanog predsjednika i ostalih članova Upravnog vijeća, koji su imenovani na četiri godine Rješenjem Vlade RH od 11. siječnja 2018., stoji u priopćenju.

Vlada je također donijela niz odluka vezanih uz imenovanja i razrješenja u zajedničkim komisijama i povjerenstvima Republike Hrvatske i Katoličke crkve te drugih vjerskih zajednica.

Razriješeni su dosadašnji supredsjedatelj i predstavnici Mješovite komisije RH i Katoličke crkve za rješavanje pravnih pitanja mr.sc. Josip Salapić, dr.sc. Mladen Nakić, Gordana Vidović Mesarek i Zdenka Pogarčić. Novim supredsjedateljem ponovno je imenovan mr.sc. Josip Salapić, a predstavnicima Gordana Vidović Mesarek, Zdenka Pogarčić i Šime Jerčić.

Razriješeni su supredsjedatelj i predstavnici Mješovitog povjerenstva RH i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja Zdravko Zrinušić, Dalibor Ružić, Dražen Opalić, Stipe Mamić, dr.sc. Mladen Nakić i Božidar Kutleša. Novim je supredsjedateljem ponovno imenovan Zdravko Zrinušić, a predstavnicima Mirela Fučkar, Božidar Kutleša i Šime Jerčić.

Razriješeni su supredsjedatelj i predstavnici Mješovitog povjerenstva Vlade RH i Hrvatske biskupske konferencije za izradu popisa imovine oduzete Katoličkoj crkvi za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine i za izradu prijedloga rješavanja problema te koordinaciju aktivnosti tijela državne uprave u poslovima povrata imovine mr. sc. Josip Salapić, Danica Damjanović, Zdenko Pajić, Vesna Goluža i Ivana Pintar. Novim je supredsjedateljem ponovno imenovan mr.sc. Josip Salapić, a predstavnicima Danica Damjanović, Ivana Pintar i Šime Jerčić.

Razriješeni su supredsjedateljica i predstavnici Mješovitog povjerenstva RH i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama dr.sc. Branka Ramljak, Momir Karin, Lidija Kralj i Davor Trupković. Novom supredsjedateljicom imenovana je mr.sc. Vesna Šerepac, a predstavnicima Nevenka Pašalić, Jasna Vaniček-Fila i Šime Jerčić.

Razriješeni su supredsjedatelj i predstavnici Mješovite komisije RH i Katoličke crkve za očuvanje kulturne i umjetničke baštine Katoličke crkve dr.sc. Ivica Poljičak, Davor Trupković, dr.sc. Mladen Nakić i dr.sc. Ivana Franić. Novim supredsjedateljem ponovno je imenovan dr.sc. Ivica Poljičak, a predstavnicima Davor Trupković, Sanjin Rukavina, dr.sc. Hrvoje Meštrić i Šime Jerčić.

Razriješeni su supredsjedatelj i predstavnici Mješovitog povjerenstva RH i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta Stipe Mamić, Momir Karin, Vlado Prskalo i Davor Trupković. Novim je supredsjedateljem ponovno imenovan Stipe Mamić, a predstavnicima Ivica Šušak, Jasna Vaniček-Fila i Šime Jerčić.

Razriješeni su supredsjedatelj i predstavnici Mješovitog povjerenstva Vlade RH i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade RH i crkava, odnosno vjerskih zajednica Darko Nekić, Melita Čičak, mr.sc. Ivana Jakir-Bajo, Zdenko Pajić, Davor Trupković i Stipe Mamić. Novim supredsjedateljem imenovan je Sanjin Rukavina, a predstavnicima Ante Matijević, Melita Čičak, Zdenko Pajić, Davor Trupković, mr.sc. Goran Kolarić i Šime Jerčić, stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!