NIKOLA GRMOJA:

'Vlada je već pala, a HDZ-u najavljujemo rat'

29.04.2017 u 17:42

Bionic
Reading

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja u subotu je ponovno komentirao novonastalu krizu vlasti, a ovoga puta nije birao riječi o Mostovim sada već bivšim partnerima. 'Sigurno da izglasavanjem nepovjerenja Zdravku Mariću pada i ova vlada. Zapravo, ona je već pala, srušio ju je premijer kada je po savjetima Šeksa, Gregorića i Božinovića odlučio štititi kriminal u Agrokoru', rekao je Grmoja.

'Ne da Dalić mora odstupiti, nego Plenković bi morao dati ostavku ako u roku od par dana ne pokaže koja je to većina. Neka iziđe onda pred građane i veli 'ja sam kriv za pad jer sam štitio kriminal u Agrokoru'', kazao je Grmoja, prenosi N1.

Tvrdi da HDZ ne može smijeniti Božu Petrova kao predsjednika Sabora.

'Koristili su poslovničke mogućnosti, koristit ćemo ih i mi. Ako će štititi kriminal, neka budu sigurni da im najavljujemo rat. Svim kriminalcima i onima koji ih štite', oštar je bio Grmoja.

Dodaje da pregovora sa SDP-om nema jer su HDZ i HNS sve već dogovorili.

'HNS se priklonio HDZ-u i nikakve druge većine nema. Probat će nakon lokalnih izbora ući u vladajuću većinu. Sada bi im to bilo štetno. Ali to je plan koji je već odavno skovan. Vidjet ćemo koji se zastupnici neće pojaviti kada će se glasati o Mariću. Znat ćemo da je to ta ekipa koja pregovara s HDZ-om', najavljuje Grmoja.

'Ministrica Obuljen izgubila živce, bacila mobitel...'

Grmoji je sve bilo sumnjivo već neki dan kada je bio kod ministrice kulture Nine Obuljen na sastanku o Zakonu o arhivima. 

'Ona je rekla da ne može prihvatiti naše amandmane, izgubila je živce, bacila mobitel... Državna tajnica je vikala. Očito je i ona znala što će se dogoditi', rekao je Grmoja te obećao da će na lokalne izbori sada izvući 'tešku artiljeriju'.

'Razmišljamo s Dobrovićem pojačati jaku listu u Zagrebu, a i da Petrov pomože meni u Županiji', rekao je Grmoja.