promet

Vjetar usporava vožnju na autocesti, zabrane na Jadranskoj magistrali

25.08.2020 u 07:13

Bionic
Reading

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvješćuje HAK

Vjetar usporava vožnju na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići (ograničenje brzine 60km/h) te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić (ograničenje brzine 80km/h), no autoceste su otvorene za sva vozila.

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, istočnoj i središnjoj Hrvatskoj. Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi, upozoravaju iz HAK-a i pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu. Trajekti i katamarani plove redovito, izvijestio je Hrvatski autoklub.