dopuna vještačenja

Vještaci: Zavadlav nije bio neubrojiv, nego bitno smanjeno ubrojiv

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 02.10.2020 14:43
  • Objavljeno 02.10.2020 u 14:43
Filip Zavadlav na suđenju

Filip Zavadlav na suđenju

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Šabić

Forenzično psihijatrijski vještaci u petak su na splitskom Županijskom sudu ostali pri stavu da Filip Zavadlav, optužen za trostruko ubojstvo početkom godine, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv, već bitno smanjeno ubrojiv

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić ispitivao je forenzički tim Psihijatrijske klinike Vrapče iz Zagreba, kojega sačinjavaju tri psihijatra i psiholog, na koja je dobio odgovore kako potpuno isključuju mogućnost da je optužni bio neubrojiv, već su procijenili da je bio bitno smanjeno ubrojiv.

"Imate li vi uopće način da utvrdite zašto je Filip pucao", upitao je Šerić vještake, na što mu je jedan od njih odgovorio kako ne može niti smije govoriti o motivima.

Optuženi Zavadlav iznijet će obranu

Nakon toga odvjetnik je najavio da će Filip Zavadlav iznijeti svoju obranu te dodao kako očekuje dopunu vještačenja. Sudska rasprava potom je odgođena, a nastaviti će se krajem studenoga.

Inače, suđenje se odvijalo pod jakim osiguranjem policije koja se nalazila oko zgrade Palače pravde, dok su odvjetnika Šerića čuvali policajci u civilu.

Osim brojnih novinara, suđenju su nazočili i članovi Facebook grupe "Pravda za Filipa", a dio svjedoka je nakon davanja iskaza pred sudskim vijećem ostao u sudnici pratiti raspravu.

Zadnja tri dana raspravu je pratio i otac optuženoga Ante Zavadlav.

Sutkinja planirala ispitati 23 svjedoka

Predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Višnja Strinić u dokaznom je postupku planirala ispitati ukupno 23 svjedoka, a do sada ih je pozvano 17 od kojih se dio nije odazvao ili nisu uredno primili poziv.

Filip Zavadlav je optužen da je 11. siječnja u splitskom Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motociklima.

Uz teško trostruko ubojstvo optužen je i za nedozvoljeno držanje oružja te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!