županijski sud u splitu

[VIDEO/FOTO] Filip Zavadlav u sudnicu doveden u lancima i s lisicama na rukama i nogama: Generalno se ne osjećam krivim

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 12.08.2020 16:01
  • Objavljeno 12.08.2020 u 08:19
Filip Zavadlav

Filip Zavadlav

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Šabić

Suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženom za teško trostruko ubojstvo počinjeno početkom ove godine u Varošu, započelo je jutros na Županijskom sudu u Splitu

Raspravu, koja je, osim za srijedu, zakazana i u četvrtak u isto vrijeme, vodit će sutkinja Višnja Strinić, a očekuje se kako će tijekom dokaznoga postupka, među ostalim, biti saslušana 23 svjedoka. Zavadlav će na svoje suđenje dolaziti iz zatvora u Gospiću, gdje je završio nakon što je bio na promatranju u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, gdje mu je utvrđeno da ima poremećaj ličnosti. Na nedavno održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Zavadlav je šutio.

Branitelj optuženoga odvjetnik Branko Šerić jutros je u izjavi za Hinu rekao kako glavna rasprava počinje čitanjem optužnice i izjašnjenjem o krivnji. Napomenuo je da će kao svjedoci, njih pet, biti saslušane obitelji žrtava i još dva svjedoka. "Nadam se da su pozivi uredni i da će se rasprava održati", poručio je Šerić.

Na pitanje hoće li Zavadlava nakon rasprave vraćati u gospićki zatvor, s obzirom da je sljedeća rasprava u četvrtak, te je li to sve skupo za državu, odvjetnik je odgovorio da ništa nije skupo. Kad bi inače sudovi radili ažurno onda ne mora biti skupo, dodao je.

  • +1

Filip Zavadlav

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Šabić

"Najgore je kada nešto ide sporo, onda je još skuplje. Dakle, ažurnost po cijenu da ga se vozi iz Gospića i cijena goriva u dva pravca nije nikakva cijena. Mislim da će tempo procesa biti brz i da će u četiri ili pet ročišta završiti dokazni postupak", kazao je Šerić. Upitan, odgovorio je i da mu je teško reći u kakvom je stanju Zavadlav, jer mu je ponašanje nepredvidivo.

  • +2

Policijsko osiguranje zbog suđenja Fillipu Zavadlavu

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Šabić

Optužnica Županijskoga državnog odvjetništva Zavadlava tereti da je 11. siječnja ove godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima. Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju. Za ta kaznena djela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

Policiji se predao nekoliko sati nakon ubojstva i to u kafiću nadomak zgrade policije. Prethodno je automatsku pušku odbacio u kontejner na cesti gdje ju i pronađena.

Kako prenosi 24sata, ispred zgrade suda okupila se skupina građana koji daju podršku Zavadlavu, a prijavili su se da bi pratili suđenje u sudnici. U krugu od 150 metara od suda su policijski punktovi, a na ulazu se, što je standardna procedura na sudovima, provjeravaju svi oni koji ulaze, a dodatno će se osobe provjeravati i na samom u ulazu u dvoranu.

Zavadlav je u sudnicu doveden u lancima s lisicama na rukama i nogama, a nije se želio izjasniti o krivnji na početku suđenja te zasad neće iznositi svoju obranu.

'Generalno se ne osjećam krivim. Ne bih se još očitovao o krivnji', odgovorio je Zavadlav na pitanje sutkinje Višnje Strinić, prenosi 24sata.

Prvo je svjedočila Marijana Knežević, majka ubijenog Marina Bobana, koja je rekla da je za ubojstvo svog sina doznala iz medija jer je u to vrijeme bila u Beogradu. Drugu dvojicu ubijenih, rekla je, nije poznavala.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!