HIGIJENSKI STANDARDI

Vitrine na tržnicama, sir i vrhnje na tlu

  • Autor: Irena Bosnić
  • Zadnja izmjena 12.01.2011 10:37
  • Objavljeno 12.01.2011 u 10:25
sir i vrhnje rashladne vitrine tržnice zagreb

sir i vrhnje rashladne vitrine tržnice zagreb

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon prošlogodišnje zabrane prodaje sira i vrhnja na otvorenim štandovima zagrebačkih tržnica i prosvjeda koji su uslijedili, Tržnice Zagreb uložile su 1,75 milijuna kuna u nabavu rashladnih vitrina. Tim je činom Hrvatska uskladila svoj Zakon o hrani s europskim

Početno odboravanje, međutim, ubrzo je splasnulo, budući da su s vitrinama došli i novi problemi kojima kumice pokušavaju doskočiti u hodu. Prema njihovim riječima, vitrine su nefunkcionalne jer su premale i nezgodne za rukovanje pa roba koju donose na tržnicu i dalje stoji na tlu. Zbog toga bi mogle, kažu, postati meta sanitarnih inspekcija.

Iz Tržnica Zagreb nezadovoljnima poručuju da se na nove uvjete treba naviknuti, a osim toga, neke od zagrebačkih tržnica osiguravaju i dodatne rashladne prostore u kojima mogu odložiti robu. Je li nakon projekta uvođenja rashladnih vitrina udovoljeno higijenskim uvjetima zbog kojih je priča o siru i vrhnju i započela, pogledajte u video prilogu.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi