janet airlines

[VIDEO] Ova tajna aviokompanija prevozi vojnike i znanstvenike u 'Područje 51'

09.08.2018 u 19:51

Bionic
Reading

Američka vlada koristi se tajnim avioprijevoznikom koji se neslužbeno naziva Janet Airlines, a koji se nalazi u sastavu američkog ratnog zrakoplovstva te služi za prijevoz vojnih i civilnih državnih zaposlenika, znanstvenika i dužnosnika najvišeg ranga

Sudeći prema napisima Business Insidera, tajna aviokompanija u svojoj floti ima šest putničkih zrakoplova tipa Boeing 737-600S te pet manjih turbo-elisnih poslovnih aviona marke Beechcraft.

Zrakoplovi Boeing te 'kompanije' raspoznaju se po bijeloj boji te crvenoj pruzi na trupu, dok su Beechcraft modeli također obojani u bijelu boju, ali s plavom trakom na trupu. Zrakoplovi, pak, na repu nemaju nikakve oznake, osim jedva vidljive registracijske oznake N koja upućuje kako se radi o američkim registracijskim oznakama.

Naziv Janet Airlines, pojašnjava Business Insider, najvjerojatnije je skraćenica za Just Another Non-Existent Terminal, odnosno 'još jedan nepostojeći terminal'.

O aviokompaniji američke vlade u javnosti se malo zna Izvor: Društvene mreže / Autor: Tech Insider

Avioni Janet Airlinesa uglavnom polijeću i slijeću sa za javnost nedostupnih terminala aerodroma McCarran International u Las Vegasu, potom s obližnje zrakoplovne baze Nellis te iz baza Edwards u Kaliforniji i Wright Patterson u Daytonu gdje je u studenom 1995. potpisan tzv. Daytonski sporazum kojim je okončan rat u Bosni i Hercegovini.

Janet Airlines Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Wikimedia Commons

Pored navedenih baza, zamijećena su slijetanja i polijetanja u bazama Hill u Utahu, China Lake u Kaliforniji te Creech u Nevadi, ali i bazi Plant 42 gdje se testiraju borbeni zrakoplovi te u tzv. Području 51 koja se povezuje s navodnim neidentificiranim letećim objektom skrivenim u unutrašnjosti baze koju koristi NASA.