PODRUČJE 51

[VIDEO] Pogledajte dosad neviđene snimke baze u kojoj se čuva NLO

07.09.2017 u 06:50

Bionic
Reading

Ovih dana u javnosti se pojavila snimka jedne od najčuvanijih američkih vojnih baza - Područja 51 - čije je postojanje dugo negirala američka vlada, što je dovelo do teorija kako se u njemu krije neidentificirani leteći objekt

Dvoje istraživača i lovaca na natprirodno Tim i Tracy Doyle su, naime, snimili fascinantne fotografije baze za koju se čak navodi da je zatvor za izvanzemaljce.

Baza je smještena u pustinji Nevadi i osnovana je 1955. godine radi testiranja izviđačkog aviona Lockheed U-2.

Međutim, baza je postala mjesto u kojem su se obavljala otkrića vezana za NLO, dok je svjetska javnost Područje 51 povezivala s navodnim uhićenjima izvanzemaljaca i vladinim zavjerama.

Ulaz je dopušten samo malom broju ljudi, sigurnost je na visokoj razini, a lokacija je u velikoj mjeri misterija sve do danas.

Područje 51 Izvor: Društvene mreže / Autor: UFO Seekers

Kako bi snimili bazu obavijenu misterijima, Tim i Tracy Doyle uspeli su se na obližnji vrh Tikaboo na nadmorskoj visini od 2.438 metara te su s udaljenosti od 40 kilometara uspjeli snimiti strogo čuvano područje.

Kako tvrdi Pentagon, glavna svrha baze je razvijanje i testiranje eksperimentalnih vojnih zrakoplova i naoružanja, a koristi nazive 'Dreamland', 'Paradise Ranch', 'Home Base', 'Watertown Strip' i 'Groom Lake', u novije vrijeme i 'Homey'.

Zračni prostor oko nje je ograničen za letenje, što dodatno podgrijava teorije o zatočenim izvanzemaljcima.