POLICIJA IH PRIVELA

Vaterpolisti pokušali silovati Britanku

28.06.2010 u 10:03

Bionic
Reading

Liječničkim pregledom ustanovljeno je da kod 19-godišnje Britanke nema tragova spolnog odnosa, no brojne ozljede upućuju da su petorica kadeta zagrebačke ‘Mladosti’ to pokušali napraviti. Oni tvrde da se djevojka sama ozlijedila. Čeka se odluka istražnog suca

Petoricu kadeta vaterpolista zagrebačke ‘Mladosti’, od kojih su četvorica maloljetna, splitska policija privela je i proslijedila istražnom sucu uz kaznenu prijavu za pokušaj silovanja devetnaestogodišnje Britanke u Hvaru.

Premda je sama djevojka prijavila silovanje liječničkim pregledom ustanovilo se da ne postoje tragovi spolnog odnosa, no brojne modrice i ogrebotine upućuju da je pokušaja ipak bilo.

Zasad nerazjašnjeni događaj zbio se u noći s petka na subotu: mladost se zabavljala u baru ‘Carpe diem’, nešto se i popilo (konkretno, djevojci je izmjereno 1,75 promila alkohola u krvi), pa je Britanka pristala s jednim od mladića prošetati u šumicu u predjelu Burak. Priče se tu razilazi: pouzdano se jedino zna da su se u jednom trenutku ondje pojavila preostala četiri mladića.

Oni tvrde da se djevojka ‘prepala kad ih je vidjela’, pa htjela pobjeći preko zida visine dva metra i tako se ozlijedila, dok ona ima potpuno drugu verziju. Uglavnom, konstatirane su joj ozljede laktova, nogu i unutarnje strane bedara, a bila je i u vidljivom šoku.

Policiju je pozvala jedna mještanka koja živi u blizini i čula je zapomaganje djevojke. Organi reda stigli su oko dva sata, no zatekli su samo petoricu mladića koje su legitimirali. U međuvremenu je u policijsku postaju došla 21-godišnja prijateljica oštećene djevojke i prijavila slučaj, pa se patrola hitno zaputila u hotel ‘Arkada’ i ondje pohapsila mladiće koje je prethodno legitimirala.

O eventualnom pritvoru za mlade vaterpoliste tijekom dana iodluku će donijeti istražni sudac Neven Cambi.