BIVŠI SDP-OVAC

Varga nakon što je u petak podržao HDZ: Glasovat ću po savjesti, ne priključujem se ni jednom klubu

23.03.2019 u 12:57

Bionic
Reading

Nezavisni zastupnik, donedavno SDP-ov, Siniša Varga u subotu je poručio da u ovom trenutku ne razmišlja o priključivanju bilo kojem saborskom klubu zastupnika te da će o predloženim zakonima glasati 'po savjesti', neovisno o tome dolaze li iz redova vladajućih ili oporbe, a nakon što je noćas podržao Vladin prijedlog Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

'Kad sam postao nezavisni zastupnik rekao sam da ću glasati sukladno savjesti. Vrlo sam pomno sudjelovao u raspravama te proučio zakonske prijedloge koji su bili na glasovanju i nisam vidio ni jedan sporan, koji nije sukladan interesima građana Hrvatske', rekao je Varga novinarima na zagrebačkom Cvjetnom trgu gdje je došao podržati humanitarnu akciju Dan narcisa.

Upitan hoće li biti dio saborske većine, Varga je odgovorio da će pojedinačno, za svaki zakon, kao nezavisni zastupnik, glasati za svaki pojedinačni zakonski prijedlog, neovisno o tome tko predlaže zakon.

'Ne znači da neću glasati za zakone koje predlaže oporba, a isto tako neću bezuvjetno glasati za zakone koje predlaže vladajuća većina. Glasat ću samo za one za koje smatram da su u interesu građana Hrvatske', rekao je.

Novinari su ga pitali i hoće li se priključiti nekom od saborskih klubova, primjerice onom Stranke rada i solidarnosti, kojoj je na čelu Milan Bandić, a Varga je odgovorio kako trenutno ne razmišlja o priključivanju bilo kojem klubu u Saboru.

'Nastojat ću zadržati poziciju nezavisnog zastupnika što je duže moguće. Smatram da kao nezavisni zastupnik mogu najviše doprinijeti građanima Hrvatske', dodao je.

  • +11
Davor Bernardić i Siniša Varga dok su bili zajedno u SDP-u Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL