presuda u četvrtak

Varga na suđenju u aferi SMS: Istina je da mi je Zdravko Mamić pomogao

01.02.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Na suđenju u 'aferi SMS' u ponedjeljak u Osijeku svjedočile su supruga optuženog Franje Varga, Marijana i majka Blaženka. Presuda u ovom slučaju bit će izrečena u četvrtak

Supruga Marijana ispričala je kako je u studenome 2017. u njihovu kuću došao Ivica Prnjak s još jednom, njoj nepoznatom osobom te odnio laptop i mobitel koji je ranije donio njezinom suprugu na popravak, piše Večernji list.

Kazala je kako joj o Prnjaku nije poznato ništa, osim da je iz Zagreba, dok je muškarca koji je tom prilikom došao k njima 'kasnije saznala na vijestima da je ubio nekoga u autobusu'.

Varga je, naime, u svojoj obrani izjavio kako je dobio jedan laptop od Tomislava Karamarka, preko Ivice Prnjaka, da napravi 'back-up'. Na njemu je, ustvrdio je, pronašao spornu komunikaciju vezanu za slučaj Ivice Todorić i izvijestio o tome Prnjaka, a on je potom došao k njemu i odnio laptop. Suprugu i majku predložio je za svjedoke, kako bi potvrdile da je Prnjak dolazio k njima.

Nije htjela reći ni je li njetin suprug nešto radio za Zdravka Mamića. Ustvdila je i kako joj surug nije govorio o svojim poslovima, pa tako ni o tome prisluškuje li nekoga. Negirala je da poznaje okrivljenog Blaža Curića, osim iz medija, pa i to da joj je suprug kazao kako mu je Blaž Curić javio da pobriše sve što ima.

'Meni suprug nije govorio što radi, niti sam ga ja o tome ispitivala', zaključila je.

Vargina majka Blaženka potvrdila je kako su u studenome 2017. njezina snaha i unuci uznemireni došli k njima. Tužitelj ju je upitao, među ostalim, čime se njezin sin bavi i kako zarađuje za život.

'On je informatičar, nije zaposlen. Zna doći kod mene? Pomažem mu financijski. Nije mi spominjao Mamića, kasnije sam pročitala da mu je on kupio kuću. Ne znam zašto, ali kako vidim, Mamić pomaže drugima', kazala je.

Franjo Varga tražio je potom da dopuni obranu.

'Istina je da mi je Zdravko Mamić pomagao. Rekao sam Vam: pitajte ga, pomoći će i Vama', obratio se Varga tužitelju Svenu Miškoviću, piše Večernji list.

Uslijedile su završne riječi obrane i tužiteljstva.