fair play lista 9

Valtera Flegu za EU izbore podržao belgijski premijer

02.06.2024 u 11:26

Bionic
Reading

Nositelja Fair Play liste Valtera Flegu na EU izborima, 9. lipnja, podržao je premijer Belgije Alexander De Croo, iz liberalne grupacije, poručivši da se zahvaljujući njegovu radu i angažmanu Hrvatska danas nalazi na europskoj prometnoj karti, priopćeno je u nedjelju iz Flegina Ureda.

Aktualni belgijski premijer je iz stranke Otvoreno flandrijski liberali i demokrati.

"Zahvaljujući Valterovom radu, Hrvatska se danas nalazi na europskoj prometnoj karti. Mi liberali smo jako ponosni na njegov rad. Hrvatska, Istra i Rijeka su upravo zahvaljujući njemu snažno zastupljene u Europskom parlamentu. Znajte da možete računati na svog liberalnog predstavnika Valtera Flega", naglasio je Alexander De Croo u video poruci hrvatskim biračima.

"Liberali se bore za vaše vrijednosti, radna mjesta i sigurnost. Od iznimne je važnosti podržati proeuropske, uključive i progresivne kandidate koji su brana ekstremizmu", poručio je De Croo. Belgija trenutno predsjedava Vijećem EU-a, a De Croo je u poruci hrvatskim građanima poručio da bi "nadolazeći izbori mogli biti prava prekretnica za Europsku uniju". Nositelj Fair Play liste Valter Flego (IDS) zahvalio je De Croou na potpori, istaknuvši kako je njegova podrška velika stvar i u ovom trenutku iznimno važna, navodi se u priopćenju.

  • +18
Nogometna utakmica Fair play liste Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

"Zajedno se borimo protiv radikala koji prijete slobodnoj i civiliziranoj Europi i Hrvatskoj. Pozivam sve građane da 9. lipnja izađu na birališta, kako se za tjedan dana ne bismo probudili u zatvorenoj, ksenofobičnoj i tužnoj Europi",  zaključio je nositelj Fair Play liste Flego, koji se natječe za još jedan zastupnički mandat u EU Parlamentu.