VARAŽDINAC ŠTRAJKA GLAĐU

'Uzeli nam kuću pa živim na klupi'

16.03.2009 u 14:41

Bionic
Reading

Danijel Z. iz Varaždina u ponedjeljak je oko 9 sati počeo štrajk glađu na klupi ispred zgrade suda u Varaždinu

Tvrdi da su njegovoj majci, unatoč tome što je poštovala sva sudska rješenja u sporu koji je vodila pet godina, blokirali račune kako bi naplatili potraživanja suprotne strane iako njegova majka nije o naplati tih potraživanja dobila nikakvo sudsko rješenje.

'Prije pet godina moja je majka sklopila kupoprodajni ugovor za kuću s bračnim parom iz Maribora. Oni su isplatili kaparu i odmah poslije toga se upisali kao vlasnici u gruntovnicu, iako nismo dobili cijeli iznos. Tada su tražili da se moja majka iseli, no mi smo se žalili i tek smo prije tri tjedna dobili ukupan iznos koji su nam bili dužni za kuću', izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Danijel Z. koji zbog majke ne želi objavljivanje punoga prezimena.

Istaknuo je da je njegova majka poštovala zahtjev za deložaciju, ali oni su, na osnovu toga što su gruntovno od sklapanja ugovora vlasnici, tražili da ona plati 'podstanarstvo' unatrag u iznosu od 400 eura mjesečno.

Tvrdi da su njegovoj majci odmah po izlasku iz kuće blokirani račini, ne može podići ni novac od prodaje ni mirovinu.

Iz sudskih krugova za Slobodnu su potvrdili da je upis u gruntovno vlasništvo moguć već poslije isplate predujma, odnosno kapare, ako su se s time složile obje strane i za to napisale zahtjev.