brzo uklonjeni

Policija istražuje: Pojavili se uvredljivi grafiti na račun Milanovića u Zagrebu

09.06.2023 u 22:17

Bionic
Reading

Zbog pogrdnih grafita na račun predsjednika Milanovića policija je otvorila istragu. Uklonjeni su sa svih pročelja. I ovo nije prvi put

Policija istražuje tko je autor pogrdnih grafita u kojima se predsjednika Zorana Milanovića uspoređuje s Vladimirom Putinom. Pojavili su se na pet zagrebačkih adresa.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je na pitanje jesu li snimke s nadzornih kamera dostavljene policiji rekao kako se 'takve stvari ne smiju komentirati', ali da je vidio u medijima da su takvi natpisi napravljeni.

'Krenulo se u uklanjanje tih grafita', rekao je Tomašević, javlja Dnevnik.hr.

Grad je uklonio grafite nakon što je policija obavila posao.

'S obzirom na broj ispisa po gradu očito se radi o jednoj organiziranijoj skupini u smislu da to netko financira i organizira', rekao je Ivica Mandić, vojno-sigurnosni analitičar za Dnevnik Nove TV.

  • +9
Grafit protiv Zorana Milanovića Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

I baš zato što je grad pod videonadzorom, tvrdi Mandić, ne bi trebao biti problem otkriti grafitera.

'To je jedan težak sustavan posao, ali se daju locirat ti ljudi pa se utvrde motivi. Jesu li ti koji su pisali politički akteri zainteresirani ili su samo plaćenici koji rade prljav posao za nekoga', poručio je Mandić.

Na dan grada Zagreba dogodila se situacija za koju mnogi misle da je mogući okidač za uvrede.

'Dame i gospodo, uvaženi zastupnici', započeo je svoj govor Milanović kada ga je netko prekinuo uzvikom 'slava Ukrajini i hvala Hrvatskoj'.

'Između za dom spremi i slava Ukrajini nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima', izjavio je Milanović.