ŠEF RUKOMETNOG SAVEZA I KARLOVAČKE BANKE

Uhićena tri člana obitelji Sandija Šole, čeka se i njegovo uhićenje

Bionic
Reading

Kako Soundset neslužbeno doznaje, uhićena su tri člana obitelji predsjednika hrvatskog rukometnog saveza i uprave Karlovačke banke, Sandija Šole. Jutarnji list pak doznaje da je riječ o velikoj, mjesecima pripremanoj akciji USKOK-a i policije, rezultat koje su uhićenja odgovornih osoba Karlovačke banke i njihovih pomagača zbog sumnje da su iz te banke kroz visokorizične kreditne plasmane izvukli više od 200 milijuna kuna i to mahom stavili u vlastiti džep ili iskoristili za poslovanje svojih privatnih tvrtki

Majka, Marija Šola (najveća dioničarka banke), te njezina tri sina Sandi, Petar i Tomislav Šola osumnjičeni su za financijske malverzacije u Karlovačkoj banci. Inače, Sandi Šola, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, trenutačno se nalazi u Skoplju gdje Croatia osiguranje igra Final Four regionalne SEHA liga. Prema neslužbenim informacijama Soundseta, Šola se vraća u Zagreb te će po dolasku biti uhićen. Jutarnji list je pak objavio, pozivajući se na izvore iz HRS-a, da je Šola, čim je dobio informaciju da ga hrvatska policija traži, rezervirao prvi let iz Skoplja za Zagreb. Prema informacijama iz Zračne luke Zagreb, prvi let iz Skoplja očekuje se u četvrtak u 7.05.

Ravnatelj USKOKA Dinko Cvitan nije htio za Soundset niti potvrditi niti demantirati ovu informaciju te je rekao da će se USKOK oglasiti priopćenjem. Prema nepotvrđenim informacijama, u policijsko-uskočkoj akciji uhićeni su Šolina majka i dvojica braće te još četiri osobe.

Tek po dvije crne Škode, jednoj limuzini, a drugoj karavan, parkirane ispred zgrade Uprave Karlovačke banke jučer se moglo naslutiti da policijski istražitelji češljaju poslovanje ove novčarske ustanove, piše Jutarnji list

Automobili su imali karlovačke registracijske oznake. Jedno je s unutarnje strane imalo rotirajuće policijsko svjetlo, a drugo vozilo je na vjetrobranskom staklu imalo policijski grb. Nakon nekoliko sati, u 15 sati, jedan policijski istražitelj odvezao se u crnoj limuzini. U Karlovačkoj banci jučer nisu imali službenih saznanja o istrazi koja je bila u tijeku.

Karlovačka banka je prije šest godina pobudila interes javnosti kad su njezini dioničari postali tenisač Goran Ivanišević, nogometaš Dario Šimić i košarkaš Ivica Žurić od kojih je svaki uložio 19 milijuna kuna, što im je donijelo po devet posto vlasničkog udjela.

Žurić je nakon nekoga vremena izišao, a Šimić i Ivanišević smanjili su udjele. Ivanišević je prošle godine svoj udio, tada vrijedan 1,9 milijuna kuna, prepustio supruzi Tatjani Dragović.

Trenutačno najveći dioničar je Šola sa 19,65 posto dionica. Šolini rođaci Mate i Marijan Šarić vlasnici su 5,23 odnosno 4,98 posto. Slijedi tvrtka Digitel Komunikacije sa 4,48 posto. Fond hrvatskih branitelja vlasnik je 4,10 posto dionica.

Dario Šimić drži 3,98 posto a Tatjana Dragović 3,36 posto. Među dioničarima je i Boris Vidić, suvlasnik City Expressa.

Vrijednost dionica Karlovačke godine u posljednjih godinu dana se prepolovila sa 42 na 23 kune.