ULOV ZG POLICIJE

Uhićen 70-godišnji diler sa 200 grama kokaina

13.08.2013 u 21:07

Bionic
Reading

Sedamdesetogodišnji Stjepan P., premda već u trećoj životnoj dobi, u ponedjeljak je na području Novog Zagreba uhićen sa 200 grama kokaina, čijom se prodajom, sumnja policija, već dulje vrijeme bavi, piše Jutarnji list

Policija mu je, kako piše Jutarnji list, postavila zasjedu u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak u blizini stana gdje živi u Novom Zagrebu, a nakon legitimiranja uz nalog mu je pretražen stan. Policija je u stanu najprije pronašla dva grama kokaina i 1.000 eura za koje sumnja da potječu od prodaje droge.

No ubrzo je pretražena i garaža koju je Stjepan P. koristio, a u njoj je nađeno 203,2 grama kokaina zapakiranog u 14 PVC vrećica, digitalna vaga na kojoj su pronađeni tragovi kokaina, kao i plastična vrećica u kojoj je bilo oko 14 grama punila, odnosno praha koji je služio za miješanje s kokainom radi povećanja mase. Policija je pronađenu drogu procijenila na oko 100.000 kuna.

Ovo Stjepanu P. nije prvi prijestup vezan uz droge. Naime, kako neslužbeno doznajemo, policija ga je i prije prijavljivala za prijetnje i preprodaju droge. Navodno je 2008. bio osuđen na četverogodišnju zatvorsku kaznu upravo zbog droge, no tada se radilo o puno manjoj količini, također kokaina.

Osim toga, prema nekim informacijama, Stjepan P. navodno je imao problema i s pravosuđem u Njemačkoj, gdje je živio dugi niz godina, pa će se vjerojatno pribaviti i njegova kaznena evidencija iz te zemlje.

Općinsko državno odvjetništvo danas je od suca istrage zatražilo da se Stjepanu P. odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a razlog je upravo njegova ranija osuđivanost.

Sutkinja Jadranka Mandušić tom je zahtjevu udovoljila pa će Stjepan P. po svemu sudeći najmanje mjesec dana provesti u Remetincu.