Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

U Vinkovcima otvoren Poludnevni boravak i Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj

05.04.2019 u 15:46

Bionic
Reading

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka u petak je u Vinkovcima otvorio Poludnevni boravak čije usluge trenutačno koristi 12 djece s poblemom u ponašanju i Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj

'Ovo je prostor Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima koji smo uredili i opremili te u njemu otvorili Poludnevni boravak za djecu s problemima u ponašanju te Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj i što je jako važno, napravit ćemo i edukacijski centar gdje ćemo raditi različite edukacije za djecu, roditelje, mlade i sve koje budu zanimale naše edukacije', kazao je voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka Tomislav Ramljak. Dodao je da u Centru radi 18 stručno osposobljenih osoba.

Po njegovim riječima, Centar posebice veliki naglasak stavlja na rad s roditeljima djece jer, kako je ocijenio, rad na odnosu, partnerskom ili roditeljskom, najbolja je prevencija.

'Danas sam sretna što imamo čast otvoriti prvi Poludnevni boravak za djecu i mlade na području grada Vinkovaca s obzirom da tu socijalnu uslugu nismo do sada nudili. Ona je jako važna jer izravno pridonosi deinstitucionalizaciji, procesu koji sustav socijalne skrbi već godinama prolazi. Nadam se da ovo nije kraj naše suradnje s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu jer su oni već dugo vremena izravno uključeni u probleme zajednice pa zajedno možemo implementirati i druge kvalitetne programe i projekte', istaknula je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vinkovci Ivanka Jutriša koja je zajedno s zamjenikom vinkovačkog gradonačelnika Gabrijelom Šokičićem i otvorila prostorije poludnevnog boravka i savjetovališta.

U vinkovačkom Poludnevnom boravku moći će se pružiti skrb za ukupno 20 djece. Riječ je o psihosocijalnom tretmanu s preventivnim i tretmanskim radom s djecom kojemu je cilj pružiti djeci pomoć u ostvarivanju uspjeha te snalaženja u školskom, vršnjačkom i obiteljskom okruženju.

U posljednjih pet godina Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka je uz licencu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pokrenuo pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka za djecu i mlade u Osijeku, Vinkovcima, Našicama, Požegi, Slavonskom Brodu i Virovitici, u kojima uspješno brine o više od 70 djece i mladih.