SUVREMENIZACIJA

U tri zagrebačke javne garaže novi sustav naplate. Evo što vas čeka

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 16.05.2018 16:21
  • Objavljeno 16.05.2018 u 16:21
Javna garaža na Langovom trgu

Javna garaža na Langovom trgu

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U tri od osam javnih garaža u Zagrebu kojima upravlja Zagrebparking uveden je suvremeni sustav za automatsku naplatu parkiranja koji značajno modernizira uslugu parkiranja u gradu, a korisnicima pruža potpuno nove mogućnosti plaćanja i korištenja parkinga, izvijestio je u srijedu Zagrebački holding

Mobilnu aplikaciju za plaćanje parkiranja ZgPark i sustav za automatsku naplatu parkiranja koji je instaliran u tri javne garaže - Langov trg, Rebro i Petrinjska, u srijedu je u javnoj garaži Langov trg predstavio Zagrebparking.

Novost koju sustav donosi su ugrađene kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, na ulazu i izlazu iz garaža, koje registriraju je li parkiranje plaćeno te omogućuju podizanje ulaznih i izlaznih rampi bez zaustavljanja vozila.

Korisnicima pretplatnih parkirališnih karata za garaže, omogućen je ulazak i izlazak iz garaže bez zaustavljanja i prinošenja kartica terminalu, čime se znatno smanjuje vrijeme potrebno za ulazak i izlazak, a samim time smanjena je i emisija štetnih plinova. Korisnicima kratkotrajnog parkiranja, zbog ugrađenog sustava kamera omogućen je izlazak iz garaže nakon plaćanja karte bez ubacivanja kartice u terminal i bez zadržavanja na izlaznoj rampi.

Druga značajna novost za korisnike su automatske blagajne koje uz kovanice i novčanice prihvaćaju i sve bankovne kartice, također i kartice stranih državljana. Sustav omogućuje i plaćanje parkirališnih karata u navedenim javnim garažama slanjem SMS-a.

U Zagrebačkom holdingu ističu kako je značajna novina u poslovanju podružnice Zagrebparking i dvojezična mobilna aplikacija koja omogućuje kupnju svih oblika parkirališnih karata za zatvorena i otvorena parkirališta. Moguće je kupiti satne, dnevne, tjedne, mjesečne i godišnje parkirališne karte, povlaštene i komercijalne, kao i izvršiti plaćanje dnevnih parkirališnih karata. Korištenje mobilne aplikacije kao i sama instalacija na mobilne uređaje je jednostavna, a korisnici Android operativnog sustava mogu je preuzeti klikom na donju ikonu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!