PUNJENJE PRORAČUNA

Bandić uvodi naplatu parkiranja u cijeli Zagreb i kemija s kartama za tramvaj

18.10.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Zagrebačka Gradska uprava planira uvesti naplatu parkiranja u cijelom gradu, javlja Media servis. Gradonačelnik Milan Bandić pokušao je objasniti logiku iza ovakvog prijedloga, rekavši da je nakana uvesti parkiranje u cijelom gradu 'sa simboličnim cijenama s popustima i popularnim kartama za naše sugrađane'

'Oni koji kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto i oni koji nisu kupili garaže, a parkiraju na javnim površinama, da budu ravnopravni. Ne možemo imati građane prvog i drugog reda', rekao je zagrebački gradonačelnik.

Milan Bandić je nastavio pojašnjavati kako sva parkirališna mjesta u Zagrebu koštaju grad Zagreb, koji ih održava.

'Da ne govorim o čišćenju snijega i javnih prostora. To je javni prostor grada i treba napraviti reda s povlaštenim cijenama za građane', rekao je Bandić.

Tu nije kraj novostima. ZET planira uvesti nove cijene karte. Uvela bi se karta za šest kuna za sat vremena vožnje, a ukinula bi se ona od 10 kuna. Razlog je pad prihoda ZET-a nakon što je početkom godine, a uoči lokalnih izbora, uvedena polusatna karta za četiri kune. 

ZET uveo polusatne vozne karte za četiri kune Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

'Mi ćemo do konca tjedna izići s tom informacijom. Kada smo uveli kartu od 4 kune to je bio probni rok kako će to funkcionirati. Nije problem samo tih 18 milijuna kuna koje smo ubrali manje u ovih šest mjeseci, nego je problem je u tome da nađemo pravi optimum intervala od 4 do 10 kuna', rekao je Bandić.

Gradonačelnik nije pojasnio hoće li se pritom ukinuti tramvajska karta od četiri kune, koja je postala veliki hit među Zagrepčanima.

  • +115
Sva lica Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL