čudan razvoj događaja

U tajnosti podignuta kaznena prijava protiv bivšeg ministra Banožića?

08.12.2023 u 06:28

Bionic
Reading

U strogo kontroliranoj tajnosti, prema informacijama Jutarnjeg lista, doputovala je do zgrade Državnog odvjetništva u Vukovaru kaznena prijava protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića (44).

Sumnjiči ga se za povredu tri točke Kaznenoga zakona, a prema kojima mu prijeti od jedne do osam godina zatvora u slučaju da mu se sudskim putem dokaže krivnja, piše Jutarnji.hr.

Taj nužan zakonski potez vinkovačke policije uslijedio je s priličnim odmakom, odnosno šesti dan od njegova otpuštanja iz osječke bolnice.

Podsjetimo, Banožić je 24. studenog, 13 dana nakon nesreće na državnoj cesti Vinkovci-Županja, iz KBC Osijek otpušten na kućno liječenje. U prvom obraćanju javnosti nakon nesreće izrazio je sućut obitelji Gorana Šarića, kojega je, kako je naveo, i osobno poznavao. Tjedan dana nakon toga, prvi put je viđen u javnosti od nesreće, kako mirno ispija kavu u jednom vinkovačkom kafiću.

Banožić je 11. studenog skrivio tešku prometnu nesreću kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo vozač kombija Goran Šarić. Banožić je terencem pretjecao kamion ispred sebe, a iz suprotnog pravca naišao je kombi.

Nakon što je Banožić skrivio prometnu nesreću, premijer Andrej Plenković ga je razriješio dužnosti ministra obrane, a za novoga ministra i potpredsjednika Vlade predložio osječko- baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. studenog potvrđen u Hrvatskom saboru.