BIVŠI MINISTAR

Banožić snimljen u kafiću, policija ga ispitala u strogo kontroliranim uvjetima

01.12.2023 u 18:27

Bionic
Reading

Dvadeset dana nakon prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, bivši ministar obrane Mario Banožić se prvi put pojavio u javnosti

Portal Vinkulja.hr objavio je fotografiju Banožića u jednom ugostiteljskom objektu u neposrednoj blizini stana u kojoj živi.

Kako doznaje Telegram iz izvora bliskih Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj, međutim, Banožić je iskaz dao prošle srijede, 29. studenoga i to pod posebnim, strogo kontroliranim okolnostima.

Sugovornik Telegrama navodi kako se neposredno pred Banožićev dolazak u zgradu Policijske uprave, u Glagoljaškoj ulici u Vinkovcima, djelatnicima branilo korištenje lifta, kako bi Banožić bez čekanja i da ga vidi što manje ljudi, mogao odmah ući u dizalo.

Izvor blizak vukovarskoj policiji govori da je nekoliko novinara u ponedjeljak bilo pred kućom bivšeg ministra, a da je on, kako bi izbjegao novinare, u srijedu došao s druge lokacije. Telegram neslužbeno doznaje da će se Banožićeva obrana temeljiti na tvrdnjama da je Šarić vozio kombi bez upaljenih svjetala i brzinom većom od dopuštene.

Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar Banožić Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric

Banožić je 24. studenog, 13 dana nakon nesreće na državnoj cesti Vinkovci-Županja, iz KBC Osijek otpušten na kućno liječenje. U prvom obraćanju javnosti nakon nesreće izrazio je sućut obitelji Gorana Šarića, kojega je, kako je naveo, i osobno poznavao.