oštećeno vozilo morh-a

Anušić smijenio dvoje Banožićevih suradnika, imali su nesreću 12 sati prije bivšeg ministra

28.11.2023 u 09:13

Bionic
Reading

Nakon prometne nesreće bivšeg ministra obrane Marija Banožića i imenovanja novog ministra Ivana Anušića, u MORH-u je počelo veliko kadrovsko raščišćavanje

Novi ministar Ivan Anušić smijenio je šeficu protokola Natašu Pejčić Šušković, dok šef osiguranja bivšeg ministra Banožića nakon razrješenja ide na Vojnostegovni sud, piše Novi list. Kako je MORH potvrdio, razriješeni Banožićevi suradnici vraćaju se, sukladno Zakonu o državnim službenicima, na ranija radna mjesta, a to znači da se Pejčić Šušković vraća na svoje radno mjesto u Hrvatski sabor, odnosno u Ured za protokol, u kojem će biti savjetnica, a šef osiguranja u svoju vojnu postrojbu. Pejčić Šušković javnosti je postala poznata u svibnju prošle godine, kada je prije ulaska u Hrvatsko narodno kazalište držala kišobran tadašnjem ministru Banožiću.

Podsjetimo, večer prije Banožićeva sudara došlo je do nesreće u kojoj je sudjelovalo MORH-ovo vozilo. Prometna nesreća se dogodila na županijskoj cesti Marinci – Bogdanovci, nitko nije ozlijeđen, no oštećeno je MORH-ovo vozilo. Njime je upravljao Banožićev šef osiguranja, a u vozilu je bila Nataša Pejčić Šušković. Bili su na službenoj dužnosti, a vraćali su se iz Bogdanovaca, u kojima je održana 32. obljetnica sjećanja na stradale civile iz tog kraja.

  • +11
Ivan Anušić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Protiv šefa osiguranja zbog nesreće će se pokrenuti postupak utvrđivanja materijalne odgovornosti na Vojnostegovnom sudu.