POMOĆ PRIJEKO POTREBNA

U Slavonskom Brodu nedostaje opreme za sanaciju nasipa

19.05.2014 u 17:32

Bionic
Reading

Načelnik županijskog slavonskobrodskog Stožera za zaštitu i spašavanje Davor Vlaović upozorio je da nema dovoljno opreme, osobito one potrebne na punktovima za saniranje nasipa; na to i druge probleme upozorio je predsjednika Vlade Zorana Milanovića na današnjem sastanku Stožera

'U akciji su stradali strojevi, pumpe i druga oprema privatnih osoba koje su ih dobrovoljno stavile na raspolaganje. Predsjednik Vlade je rekao da će im se to nadoknaditi i nabaviti oprema. Ukazali smo i na problem nepostojanja cisterne za dostavu pitke vode. Trenutačno koristimo cisterne Hrvatskih voda i Hrvatske vojske. U ovom trenutku najviše nedostaju čizme, sjekire, lopate, pumpe i rasvjeta za punktove na kojima se saniraju nasipi. To ćemo zatražiti od Državnog stožera za zaštitu i spašavanje', rekao je Vlaović novinarima nakon sjednice Stožera, kojoj je nazočio i premijer Milanović.

Novinari su danas na jednom od mjesta na kojima se sanira nasip koji štiti grad od poplave zatekla i bivšeg istarskog župana i počasnog predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, a on je rekao da je došao vidjeti kako može pomoći.

U Slavonski Brod tijekom dana samoinicijativno stižu i grupe mladića iz drugih gradova.

Zbog novonastale situacije danas je donesena odluka o otkazivanju najveće slavonske stočarske izložbe i sajma poljoprivrede koji su se trebali održati 30. svibnja i 1. lipnja u Slavonskom Brodu.