TRAGEDIJA KOD SISKA

U požaru kuće poginula 10-mjesečna beba

19.12.2012 u 22:20

Bionic
Reading

Desetomjesečna beba poginula je u srijedu oko 17 sati, u požaru koji je zahvatio obiteljsku kuću u selu Hrastelnica, nedaleko Siska. Nezapamćena tragedija na ovome području zadesila je zadesila mladu obitelj Ive (22) i Maria (24) Krstinića koji su u požaru ostali bez svoje male kćeri Lucije, dok im je drugo dijete, sin Leon (2,5), ozlijeđen i prevezen na liječenje u sisačku bolnicu

Okolnosti nesretnog događaja i uzrok požara još nisu poznati. Na mjesto događaja izašlo je Županijsko državno odvjetništvo.

Kako pak neslužbeno doznaje 24sata.hr, u kući je bilo dvoje djece s djedom koji je teško pokretan. Požar je izbio u trenutku kada je majka djece otišla autom po muža na željeznički kolodvor. Kad je vidio da je kuća u plamenu, susjed je uletio u kuću i izveo van jedno dijete. Do drugog nije mogao jer je kuća stara gradnja bez deke, tako da se dogorjelo krovište srušilo na dječji krevetić u kojem je bila beba. Djed je u međuvremenu nekako uspio sa štakama izaći iz kuće.

'Marijan je teško bolestan, gotovo nepokretan i jednostavno nije uspio pomoći svojoj unučadi. Zazvao je susjeda koji je uspio izvući dječaka, dok je za Luciju bilo prekasno. Vatra je već bila prevelika', rekao je mještanin Hrastelnice koji se zatekao na požarištu.

Vatrogasci su ubrzo stigli na poziv mještana i ugasili požar. Očevid će se nastaviti u četvrtak.